Akersloot · 9 februari 2024

Beheerstraining e-bike door Ton Kramer van KPBiking

Beheerstraining e-bike door Ton Kramer van KPBiking

AKERSLOOT – Bezitters van een elektrische fiets die het soms lastig vinden om de fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen, kunnen door Ton Kramer van KPBiking verzorgde e-bike-beheerstrainingen in Akersloot volgen.

De beheerstrainingen vinden elke eerste donderdag van de maand plaats op de parkeerplaats aan de Boschweg 17 in Akersloot. De training is van 11.00 tot 12.00 uur en de kosten zijn vier euro per training, inclusief koffie of thee. Aankomende training is donderdag 6 juli. Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar dat zou mensen niet moeten ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt elke deelnemer een betere beheersing over de elektrische fiets, om met meer zelfvertrouwen deel te nemen aan het verkeer. Zo valt evengoed te genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. De training is voor iedereen met een elektrische fiets. De fietslessen zijn in kleine groepen van maximaal tien deelnemers. Ton gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op hun nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. 

Wie een keer wil langskomen, kan zich aanmelden bij Ton Kramer van KPBiking via info@kpbiking.nl of telefoon 06-50506087. Na de eerste les wordt samen bepaald of een vervolgles nodig is. Team Sportservice Kennemerland voert het programma Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100e, uit in de Gemeente Castricum en ondersteunt KPBiking bij dit project.

error: Content is protected !!