Algemeen · 15 augustus 2023

‘Moordende paardenrace’, nieuwe thriller van thrillerauteur Vera Stupenea

‘Moordende paardenrace’, nieuwe thriller van thrillerauteur Vera Stupenea

27 augustus a.s. verschijnt ‘Moordende paardenrace’, de nieuwe thriller van thrillerauteur, Vera Stupenea. Een uiterst spannend verhaal over een jonge vrouw die bij toeval in de glamourwereld van de paardensport terecht komt.

Vera Stupenea debuteerde eind 2017 met ‘Moord om de Hoek’. Na haar, enthousiast ontvangen debuut, verscheen in 2019 ‘High class date’ en ook dát boek kreeg lovende kritieken, evenals nummer drie: ‘Bullseye’ (2021) en binnenkort verschijnt haar vierde: ‘Moordende paardenrace’.

Er valt niet alleen een lijn te ontdekken in de termijn waarop deze getalenteerde auteur met een nieuwe thriller op de markt komt, maar ook de bijzondere, originele thema’s beginnen zo langzamerhand haar handelsmerk te worden. Iets wat haar groeiende schare fans overigens bijzonder waarderen. Zo speelt haar tweede thriller zich af in de escortwereld, de derde handelt over de dartsport en krijgt het hoofdpersonage te maken met een narcist. In het binnenkort te verschijnen ‘Moordende paardenrace’ heeft de glamourachtige wereld van de paardenraces en -handel een prominente rol alsmede het feit dat er in die wereld heel veel geld wordt vergokt. Door haar partner, een toonaangevend persoon in de Nederlandse drafsport, is Stupenea in aanraking gekomen met deze fascinerende wereld en bevat het verhaal derhalve diverse autobiografische elementen. Met inmiddels vier parels van thrillers kan Stupenea zich meten met menig Nederlands thrillerauteur.

Met ‘Moordende paardenrace’ zet Stupenea bovendien een innovatief extraatje in. Haar nieuwe boek bevat diverse QR-codes die verwijzen naar speciaal voor dit doel gemaakte filmpjes en foto’s van paardenraces, paardenveilingen en dergelijke die de personages uit het boek bezoeken. De auteur huurde daar een professioneel bureau voor in om haar lezers een extra beleving te bieden.

De oorspronkelijk uit Siberië afkomstige Stupenea (1973), groeide op in Moldavië. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en haar universitaire opleiding. Na haar studie ging ze werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar.

Overigens heeft Stupenea niet alleen als thrillerauteur inmiddels haar sporen dik verdiend. Zij heeft ook in het non-fictie genre al talloze boeken op haar naam staan. Ze schreef met name een groot aantal Engelse lesboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Noordhoff Uitgevers. Haar thrillers worden uitgegeven door Uitgeverij Aspekt.

Boeklancering op bijzonder passende locatie!

De lancering van ‘Moordende paardenrace’ zal plaatsvinden op zondag 27 augustus a.s. De locatie is een wel heel passende, te weten drafbaan Wolvega aan de Drafsportlaan 20, 8472 AS Wolvega. Op deze dag vindt overigens ook de grootste paardenkoers van Nederland daar plaats, met onder meer de TCT Derby Finale.

Stupenea zal de gehele dag aanwezig zijn en tussen 15.00 en 16.00 uur haar boek signeren. Het eerste exemplaar zal de, in Siberië geboren en in Moldavië opgegroeide, auteur uitreiken aan de Ambassadeur van Moldavië in Nederland, Veaceslav Dobinda. ‘Moordende paardenrace’ wordt namelijk vertaald in het Roemeens en ook beschikbaar gesteld voor in de boekhandels en bibliotheken in Moldavië en Roemenië en dat mag toch, op zijn minst, bijzonder worden genoemd.

Kortom, het wordt een hele happening op zondag 27 augustus in Wolvega en u bent van harte welkom!

‘Moordende paardenrace’ is inmiddels overal te bestellen onder ISBN nummer 9789464870244. Het boek is uitgevoerd als 224 pagina’s tellende paperback.

error: Content is protected !!