Algemeen · 27 maart 2024

Veel drukte op de weg rond paasweekend

ANWB Verkeersinformatie verwacht drukte op de weg rond het paasweekend. De middagspits van donderdag 28 maart verloopt erg druk en op tweede paasdag (maandag 1 april) staan er files door terugkerende toeristen. Ook op de dinsdagochtend na Pasen (2 april) zijn de files langer dan anders.

Tip / handig voor onderweg, de ANWB Onderweg app:
– Met de ANWB Onderweg app vind je onderweg laadpunten of de goedkoopste brandstof, bekijk je tolkosten en krijg je meldingen van files en wegwerkzaamheden. En je kunt online pech melden. Ook in het buitenland.


Donderdag 28 en vrijdag 29 maart

Tijdens de donderdagavondspits veroorzaakt een combinatie van het gebruikelijke woon-werkverkeer en recreatieverkeer voor langere files dan anders. Het verkeer in het midden van het land en in Noord-Brabant zal de meeste vertraging ondervinden. Extra drukke wegen zijn dan onder andere de A1 Amsterdam richting Apeldoorn en richting het zuiden de A2 Amsterdam – Maastricht en de A27 Utrecht – Breda. Ook in de grensstreek zal veel verkeer onderweg zijn.

Daarbij zijn er donderdag en vrijdag veel Duitse toeristen onderweg naar de kust en de Waddeneilanden. Hierdoor gaat het ook knellen op de wegen richting Zeeland en op de N9 naar Den Helder.

Paasweekend

Tijdens het paasweekend zijn de Keukenhof en de Designer Outlet in Roermond grote publiekstrekkers. En op de wegen rond Zandvoort is het druk vanwege de paasraces op circuit Zandvoort.

Wegwerkzaamheden

De Beneluxtunnel (A4 bij Rotterdam) is van vrijdagavond 29 maart 21.00 uur tot maandagochtend 1 april 05.00 uur richting het zuiden afgesloten.

Bij Groningen zijn langdurige werkzaamheden aan de N7. Hierdoor moet het verkeer rond Groningen rekening houden met flinke vertraging.

En de A27 van Breda naar Utrecht is van vrijdagavond 29 maart 21.00 uur tot maandagochtend 1 april 05.00 uur dicht tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem.  
Overzicht wegwerkzaamheden

Maandag 1 april (tweede paasdag)

Op tweede paasdag is er naast dagtoerisme ook veel terugkerend (buitenlands) vakantieverkeer op de weg. Hierdoor wordt het vanaf het middaguur druk op de wegen in het midden en zuiden van het land.

Drukke dinsdagochtendspits

De afgelopen jaren verliep de spits op de dinsdagochtend na Pasen ook erg druk. Ook dit jaar verwachten we dat dit weer het geval zal zijn.
ANWB Verkeersverwachting

Bron: ANWB Verkeersinformatie

error: Content is protected !!