Alkmaar · 23 februari 2024

30 Dagen Gezonder! Welke uitdaging ga jij aan?

In 30 dagen een gezonde gewoonte aanleren. Het kan! GGD Hollands Noorden daagt alle inwoners uit om mee te doen met de actie en een eigen uitdaging aan te gaan. De uitdaging duurt van 1 tot en met 31 maart 2024.


Je kan bijvoorbeeld 30 dagen lunchwandelen, niet snoepen, complimenten geven of elke dag jouw mobiele telefoon een uurtje uitdoen. Belangrijk is dat je kiest voor een echte en haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag doet. Op www.30dagengezonder.nl staan veel ideeën voor een uitdaging. Deelname is gratis.

Gezond en Actief Alkmaar

In Alkmaar streven we naar een gezonde generatie. Naast een generatie die lichamelijk gezond is, is het ook belangrijk om in je hoofd gezond te zijn. Verschillende organisaties in Alkmaar werken op hun manier aan een gezonde generatie. De GGD doet dit onder andere door deze uitdaging die Gemeente Alkmaar van harte ondersteunt.

Daag anderen uit

Daag jouw vrienden, familie of collega’s uit om mee te doen. Dat werkt en helpt en zo houden mensen elkaar scherp. Deelnemers ontvangen de hele maand maart handige tips en adviezen om het vol te houden. In eerdere edities lieten deelnemers weten enthousiast te zijn over de actie: ‘ik ben er trots op dat ik het heb volgehouden!’ ‘ik heb 30 dagen geen alcohol gedronken en de kinderen hebben niet gesnoept. Leuk om het zo samen te doen.’

Invloed op jouw eigen gezondheid

Gezonder leven is veel meer waard dan goed eten of vaker bewegen. Elke dag naar buiten, stress verminderen, op tijd naar bed of ’s avonds geen werkmail checken. Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om je gezonder te voelen. Doel is om in 30 dagen een gezondere gewoonte aan te leren en gewoontegedrag te doorbreken.

30dagenzonder is een actie van GGD Hollands Noorden, GGD Gooi en Vechtstreek en GGD Zaanstreek-Waterland.

error: Content is protected !!