Alkmaar · 25 augustus 2023

5 tot 7 september groot onderhoud aan de Friesebrug

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 september vindt groot onderhoud plaats aan de Friesebrug in Alkmaar. Tijdens deze werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer.  

Aanleiding onderhoud

Het groot onderhoud aan de Friesebrug en omgeving is nodig, omdat het asfalt en de slijtlaag van de brug aan vervanging toe zijn. 

Werkzaamheden

Tussen 5 en 7 september wordt het asfalt van de Friesebrug vervangen. Bij het asfalteren wordt meteen een deel van de aangrenzende Wageweg, Kanaalkade en Randersdijk meegenomen. Tijdens deze periode zal er continu, 24 uur per dag, gewerkt worden. Dit kan voor enige geluidsoverlast zorgen. 

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is de Friesebrug niet toegankelijk voor verkeer. Daarnaast is de weg afgesloten tussen de Wageweg (vanaf de Wortelsteeg) t/m de Kanaalkade ter hoogte van de Karperton. Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Willem de Zwijgerlaan, Juliana van Stolberglaan, Kennemerstraatweg, Kennemersingel en Geestersingel. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens deze werkzaamheden gebruikmaken van de Ringersbrug. De omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden. 

Scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden is op de volgende momenten geen bediening:

  • Dinsdag 5 september tussen  06:00 en 10:00 uur 
  • Dinsdag 5 september tussen 10:30 en 14:00 uur 
  • Dinsdag 5 september tussen 14:30 en 18:00 uur
  • Dinsdag 5 september tussen 18:30 en 22:00 uur 
  • Woensdag 6 september tussen 7.00 en 17.00 uur

Onder doorvaart is wel mogelijk (doorvaarthoogte 3,9 meter). De informatie voor schepen staat ook op de website van vaarweginformatie

Meer informatie

Op Melvin kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en exacte omleidingsroutes. 

error: Content is protected !!