Alkmaar · 3 oktober 2024

Alkmaar biedt organisaties subsidieregelingen in geval van hoge energiekosten

Energieroute Noord-Holland: straks zonnepanelen bij rotonde Kooimeer

Na vragen van de PvdA en GroenLinks in Alkmaar, heeft het college aangegeven dat zij organisaties wat betreft gestegen energiekosten twee heeft subsidieregelingen ingesteld. Een voor de meerkosten van energie, die organisaties die in financiële nood zijn of dreigen te komen tegemoetkomt en een andere voor energiebesparende en verduurzamingsmaatregelen die organisaties stimuleren hun gebouwen energiezuiniger en duurzamer te maken.

Het budget van deze regeling is door organisaties slechts voor € 2 miljoen van de € 9 miljoen benut. Op dit moment en naar de toekomst, zijn de energieprijzen overigens veel lager. Het college biedt de gemeenteraad in het laatste kwartaal 2024 een voorstel aan over voortzetting van een subsidieregeling energie voor maatschappelijke organisaties.

In het raadsvoorstel wordt ook ingegaan op de vraag of dit voor langere termijn noodzakelijk wordt geacht, gegeven de ontwikkeling van de energieprijzen. Maatwerk rondom een passend aanbod aan maatschappelijke en culturele instellingen is altijd het uitgangspunt.

error: Content is protected !!