Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 3 oktober 2024

Alkmaar Ontzet viert 451 Jaar Vrijheid

Alkmaar Ontzet viert 451 Jaar Vrijheid

De 451ste editie van Alkmaar Ontzet komt eraan! Met ook dit jaar weer een uitgebreid programma voor jong en oud, waarbij de vrijheid en de overwinning op de Spanjaarden wordt gevierd.

Duik in de feestelijkheden van Alkmaar Ontzet. In de aanloop naar 8 oktober is er al veel te beleven. Op 5 oktober bijvoorbeeld, kun je genieten van het Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi.

Uitgebreid programma voor kinderen
Water is net als 451 jaar geleden een belangrijk thema, zowel in de kinderoptocht met het thema Wonderlijke Waterwereld als in de grote middagoptocht op 8 oktober, die dit jaar draait om de Spreekwoordenwaterparade.

Er is voor de kinderen nog veel meer te doen. Van kaasdraagwedstrijden en hulpdienstdemonstraties tot de activiteiten op het Victorie Kidsplein. In het Victorie Funpark, aan de Kanaalkade, kunnen oudere kinderen zich uitleven met lasertag, een stormbaan en spectaculaire skate- en BMX-demo’s.

Lampionnenoptocht
Op 7 oktober is de officiële kranslegging door Burgemeester Anja Schouten. Hierna wordt de stad feestelijk verlicht door meer dan 2000 lichtjes tijdens de lampionnenoptocht, onder begeleiding van verschillende muziekkorpsen.

Op 8 oktober is er gratis toegang tot het Stedelijk Museum Alkmaar, waar je je verder kunt verdiepen in de rijke geschiedenis van de stad. Er is veel te doen. Het feestelijke Alkmaar Ontzet is een evenement dat je niet mag missen!

Foto: Lampionnenoptocht (aangeleverd)

error: Content is protected !!