Alkmaar · 23 september 2024

Alternatieven eindejaars vuurwerk- of lichtshow in Alkmaar verven voorbereiding

Alkmaar richt zich op het vuurwerk dat rond de jaarwisseling wordt afgestoken

Voor vuurwerk rond de jaarwisseling in Alkmaar zijn er een aantal alternatieven. Die vergen echter wel een voorbereidingstijd. Er zou gekozen kunnen worden voor een centrale vuurwerkshow. Om dat te realiseren moet minimaal 14 weken voor de geplande vuurwerkontbranding een vergunningsaanvraag bij de Provincie Noord-Holland zijn ingediend. In Alkmaar is er ervaring met vuurwerkshows.

Een andere mogelijkheid is een droneshow. Daarvoor moet een evenementenvergunning worden aangevraagd en dat duurt in Alkmaar voor een dergelijk evenement 8 weken. Specifiek voor een droneshow moet een exploitatievergunning worden aangevraagd bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Daarvoor moet een specifieke risicoanalyse worden uitgevoerd en is een ontheffing nodig omdat de droneshow in het donker wordt uitgevoerd. De aanvraag gaat rond de 112 dagen duren. Er is binnen de gemeente geen ervaring met droneshows waardoor een een langere voorbereidingstijd nodig is.

Tenslotte is er de mogelijkheid van een Licht-lasershow. Ook hiervoor staat een aanvraagtermijn voor een evenementenvergunning van 8 weken. Er is er ervaring met licht-lasershows. Ongeacht het type show moet er bij de voorbereidingstijd ook rekening worden gehouden met advisering van de politie en de veiligheidsregio en andere bijkomende zaken als de inhuur van beveiligers, EHBO-ers, verkeersregelaars en zaken als locatie afzetting van het terrein en stroom.

Bron: Mediapartner BEATFM.NL

error: Content is protected !!