Alkmaar / Natuur · 9 juni 2024

Beestjesdag in Hortus Alkmaar

Van waterbeestjes tot bodemdiertjes, ontdek ze tijdens de Beestjesdag op zondag 9 juni in Hortus Alkmaar. Doe de speurtocht met leuke zoekopdrachten in de tuin. De kleintjes vermaken zich op het Kabouterpad. Kinderen schminken zich als vlinder, tijger of bij. Knutsel zelf een beestje of volg een fotoworkshop. Trakteer je zelf op een heerlijke schepijsje of appeltaartje op het terras van het KasCafé. Aan het eind van de dag is er live muziek. 

Op zondag 9 juni staan er op Beestjesdag in Hortus Alkmaar verschillende aquaria met allerlei waterbeestjes voor je klaar. Leuk om met een speciale herkenningskaart meer te leren over de salamander of stekelbaars. Met onderwaterkijkers kun je ook het leven in de vijvers bekijken zoals kikkervisjes. Natuurlijk hoor en zie je veel kikkers en vaak laat Koos de Karper zich zien. In de composthoop kun je lekker spitten, wie weet welke bodemdiertjes je daar allemaal vindt.

Zin om de beestjes en planten mooi op de foto te zetten? Remco van Cameraland geeft je tijdens een wandeling door de tuin tips hoe je de mooiste foto’s maakt met je fototoestel of smartphone. Deze wandeling start om 12:00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Kinderen kunnen zelf een egel knutselen van klei en er zijn ook leuke ‘beestjesdingen’ te koop zoals loepjes en insectenpotjes. Er zijn zaden te koop waarmee je je tuin of balkon interessanter maakt voor beestjes. Na al deze ontdekkingen is het heerlijk na genieten op het sfeervolle terras van het KasCafé. Vanaf 14:30 uur is er live muziek van Blue Coat, een band met invloeden van jazz, blues

error: Content is protected !!