Alkmaar · 23 augustus 2024

Buurtbankjes in Alkmaar tegen eenzaamheid

Buurtbankjes in Alkmaar tegen eenzaamheid

Heb je een hart voor jouw buurt en wil je iets doen aan de toenemende eenzaamheid?

Win een BuurtBankje en organiseer tijdens de Nationale Week tegen Eenzaamheid een ontmoetingsplek in jouw buurt. Op een BuurtBankje klets je bij met de buren. Het is een bankje op je stoep die je zelf plaatst en die door alle buurtbewoners gebruikt mag worden. Zo kun je dichtbij huis een verschil maken. Want de start van een fijnere en verbonden samenleving ligt gewoon voor onze voeten.

Wat is een BuurtBankje?

Op een BuurtBankje ontmoet je alle bewoners die een buurt rijk is. Hierdoor leer je de buren kennen, voelen mensen zich meer thuis in de buurt, en kijkt iedereen wat meer naar elkaar om. BuurtBankjes heeft inmiddels een landelijk netwerk van 2.500 BuurtBankjes(hosts).

PC Uitvaart, een van oudsher Amsterdamse uitvaartonderneming, maakt het mogelijk dat buurtbewoners in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Hoorn, Nieuw-Vennep, Zaandam en Almere voor de Week tegen Eenzaamheid een fysiek bankje kunnen winnen.“Het zijn vaak de kleine ontmoetingen die een groot verschil maken. Hier vinden mensen niet alleen elkaar, maar ook waardevolle momenten om samen te delen, hartelijk te lachen en elkaar te steunen”, aldus Eveline de Koning, PC Uitvaart.

Hoe maak je kans op een bankje? Heel eenvoudig!

Meld je vóór 16 september online aan via dit formulier en maak kans op één van de in totaal 31 gezellige bankjes. Win je geen BuurtBankje? Geen zorgen, je ontvangt automatisch een gratis pakket met daarin handige spullen waarmee je je eigen BuurtBankje kan openen en opfleuren! Ook kun je meedoen met een online masterclass over eenzaamheid, en helpen wij je op weg om in de Week tegen Eenzaamheid het verschil te maken.

Buurtbankjes in Alkmaar tegen eenzaamheid

Foto: Maarten de Kok

error: Content is protected !!