Alkmaar · 6 oktober 2024

Camera’s geplaatst tegen blinde vlek criminaliteit in Breedstraat

Camera's geplaatst tegen blinde vlek criminaliteit in Breedstraat

Op verzoek van omwonenden, Team handhaving en de politie worden er voor een periode van drie maanden twee mobiele camera’s ingezet in de Breedstraat in Alkmaar. Deze twee mobiele camera’s hebben als doel de veiligheid te vergroten en overlast, in de vorm van drugsoverlast, geluidsoverlast en andere vormen van criminaliteit, te voorkomen. Op dit moment is er in het centrum sprake van een ‘blinde vlek’ als het gaat om cameratoezicht.

Vaak zien de observanten dat de Breedstraat wordt gebruikt als vluchtroute, aangezien men zich daar aan het cameratoezicht onttrekt. De cijfers van de politie laten ook zien dat het plaatsen van camera’s in de Breedstraat niet alleen het veiligheidsgevoel zal bevorderen, maar ook criminaliteit en overlast kan voorkomen. In het afgelopen halfjaar zijn er al 14 meldingen gemaakt. De meldingen bestaan uit overlast door personen met verward gedrag, overlast zwervers, diefstal uit personenauto’s, verdachte situaties, geluidshinder, en handel in harddrugs.

Maandag 30 september zijn er twee camera’s geplaatst op de hoek van Breedstraat-Schoutenstraat en op de hoek van Breedstraat-Pastoorsteeg. In december zal er een evaluatiemoment plaatsvinden om te toetsen wat het cameratoezicht heeft opgeleverd, of vaste camera’s wenselijk zijn, en wat technisch nodig is om permanent cameratoezicht mogelijk te maken.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!