Alkmaar · 24 september 2024

Cameratoezicht na explosies in Alkmaar stopt

Politie basisteam Alkmaar vraagt tijdelijke flex-ANPR-camera's aan

Sinds oktober 2023 is er door politie en Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek gaande naar de explosies binnen Alkmaar.

Het doel was om de explosies te stoppen én de heterdaadkracht van politie aan te vullen om de kans op aanhoudingen van verdachten te vergroten. Camera’s werden 24/7 live uitgekeken, drie woningen werden gesloten en er waren meerdere veiligheidsrisicogebieden aangewezen.

In het grootschalige onderzoek naar een reeks explosies in Alkmaar zijn er 20 aanhoudingen geweest en is op dinsdag 17 september een 22-jarige man uit Alkmaar opgepakt die ervan wordt verdacht opdracht te hebben gegeven voor meerdere explosies in Alkmaar. De besluiten tot het instellen van cameratoezicht in de Lekstraat, Mesdaglaan, Ruusbroechof, Baansingel en Olieslagerstraat eindigen binnenkort.

Op dit moment zijn er geen signalen waaruit blijkt dat het cameratoezicht nog langer moet worden verlengd. Dit betekent dat per 29 september het cameratoezicht in de Lekstraat, Mesdaglaan, Ruusbroechof, Baansingel en Olieslagerstraat eindigt en de camera’s worden verwijderd. Op 2 oktober om 19.00 uur zal er in Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar een inwonersbijeenkomst plaatsvinden waarbij de recherche zal laten weten wat de maatregelen hebben opgeleverd.

error: Content is protected !!