Alkmaar / Sport · 20 september 2024

Clinic Zitvolleybal bij ALVOCO in Alkmaar

Clinic Zitvolleybal bij ALVOCO in Alkmaar

De Alkmaarse volleybalvereniging ALVOCO introduceert samen met Sport-Z de sport zitvolleybal. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze sport organiseren zij op zaterdag 12 oktober van 15.00-16.00 uur een gratis clinic voor iedereen vanaf 12 jaar. Aanmelden kan via de regiocoördinator aangepast sporten, Floor Wiemer, via f.wiemer@sport-z.org of 06-38324247.

Zitvolleybal lijkt erg op het reguliere volleybalspel, alleen het veld is kleiner en het net hangt langer. Ook moeten de spelers altijd met een deel van hun romp of zitvlak de grond raken. Zitvolleybal wordt veel gespeeld door oud-volleyballers die door een blessure of door hun leeftijd het volleybalspel niet veilig meer kunnen volgen. Ook met een lichamelijke beperking, of in het proces van revalidatie is zitvolleybal een mooie sport om te beoefenen.

ALVOCO wil het zitvolleybal toegankelijk maken voor iedereen in Alkmaar en de regio die graag in een gezellig team en samen met anderen het beste uit zichzelf wil halen. Bij de introductie clinic op zaterdag 12 oktober kan iedereen uitproberen of de sport bij hem/haar past, meedoen en vragen stellen. Kijk voor meer informatie op www.sport-z.org/zitvolleybal.

error: Content is protected !!