Alkmaar · 18 september 2024

Conceptstore Blendings opent unieke winkel in hart van Alkmaar

Conceptstore Blendings opent unieke winkel in hart van Alkmaar

Op zaterdag 14 september heeft conceptstore Blendings de deuren geopend aan de Laat 194 in Alkmaar. Deze unieke winkel met een kleurrijk assortiment van cadeaus, servies, kaarsen, sieraden, horloges en nog veel meer, laat het prachtige oude winkelpand weer stralen in deze leuke winkelstraat. Trotse eigenaar Robert Draaisma ontving iedereen die binnenliep die dag met een gebakje, een leuke korting, een rad van fortuin én een wel heel ludieke openingsactie: drie mascottes deelden de hele middag goodiebags uit in het winkelhart van Alkmaar.

De winkel sprankelt en nieuwsgierig stappen de eerste klanten zaterdag over de drempel. Deze mooie combinatie van een cadeauwinkel en een trendjuwelier is nieuw in Alkmaar. De eerste reacties van de klanten zijn dan ook enorm positief. Robert zelf heeft meer dan 15 jaar ervaring en hij kent daardoor de leukste en mooiste merken. Hij ontvangt de mensen met een vrolijke lach, een vriendelijk gesprek én goed advies. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich hier prettig voelen én als ze blij en tevreden de deur uitlopen met een passend geschenk óf iets moois voor zichzelf”, aldus Robert.

Cadeau, hartje én champagnefles

Om de opening wat extra aandacht te geven liepen er drie mascottes rond door Alkmaar. Drie goede vriendinnen van Robert liepen verkleed als cadeau, hartje én als champagnefles door de straten. Het winkelend publiek vond het unieke trio maar wát leuk en ging graag met ze op de foto. Maar nog belangrijker was natuurlijk om iedereen te vertellen over Blendings en dat deden ze met verve. En als mensen niet precies wisten waar ze heen moesten, dan liepen de mascottes vrolijk met ze mee om ze persoonlijk te brengen.

Styling

Robert Draaisma is al van kleins af aan gek op mooie spullen. Als kind veranderde hij zijn kamer al regelmatig en nog altijd houdt hij van het stylen en restylen van ruimtes. Op het moment dat hij het winkelpand aan De Laat zag, was hij direct verkocht. “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Robert. “De locatie is echt perfect. Daarbij klopte het precies bij het plaatje dat ik in mijn hoofd had én bij het concept wat ik wilde gaan neerzetten. Hier komt alles samen.” Natuurlijk is het tegenwoordig nog altijd best spannend om met een nieuwe winkel te beginnen, maar Robert heeft er alle vertrouwen in. “Ik hoop dat mensen gemakkelijk bij Blendings binnenstappen. Ze mogen hier lekker rondsnuffelen en als ze wat kopen, dan pakken we het natuurlijk mooi in. Een cadeau moet namelijk niet alleen leuk zijn om te krijgen, maar ook om te geven. Mensen waarderen een cadeau nog meer als ze zien dat er moeite voor gedaan is. Dat het met liefde en aandacht is gekocht.”

De Laat

Winkelstraat De Laat is korte tijd geleden helemaal opgeknapt met mooie bloembakken, fonteinen, de draaiende stoelen én terrassen. Veel gezelligheid dus. Ook de andere winkeliers van De Laat zijn heel blij met de komst van Blendings. Ze noemen het een mooie aanvulling op de diversiteit aan winkels. Natuurlijk zijn ook hier wel wat ketens te vinden, maar het straatbeeld van De Laat wordt voornamelijk gevuld met kleine en unieke winkels. Ook in de inrichting van Blendings is heel wat tijd en werk gaan zitten. Dit deed Robert veelal zelf, samen met zijn partner Dennis en met zijn schoonvader. Ook Dennis is heel trots op Blendings. In zijn vrije tijd zal hij hier dus regelmatig te vinden zijn om Robert te helpen.

Welkom

Ook een kijkje nemen bij Blendings? Loop vooral eens binnen. Blendings is geopend van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 17.30, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

error: Content is protected !!