Alkmaar · 4 augustus 2024

Cursus ‘Alkmaars historie’, door kunsthistorica Margriet van Eck Poppe

Cursus ‘Alkmaars historie’, door kunsthistorica Margriet van Eck Poppe

ALKMAAR – Voor bewoners van Alkmaar en omgeving kan het een grote verrassing zijn om te weten te komen welke historische gebeurtenissen er zich in en om hun stad hebben afgespeeld in de loop der eeuwen. Bijna iedereen weet wel iets over het Alkmaars ontzet op 8 oktober 1573, maar er is zoveel meer dan dat. De strijd tegen de West Friezen, de strijd tegen het water, godsdiensttwisten, de Bataafse Republiek – de stad draagt er nog steeds de sporen van. In deze cursus van acht lessen wordt telkens een les in de cursusruimte van het Archief gegeven en de volgende in de stad Alkmaar. Deze rondleidingen sluiten aan bij dat wat in de les ervoor is behandeld.


Omdat de lessen bij het Archief plaatsvinden worden er ook originele archiefstukken getoond ter illustratie. Tijdens de stadsrondwandelingen lopen we routes op basis van oude kaarten, bijvoorbeeld van Jacob van Deventer, Cornelis Drebbel, Johannes Blaeu. De combinatie van lessen en daarop aansluitende stadsrondwandelingen maakt de cursus tot een levendig geheel.

De lessen worden gegeven voor kunsthistorica Margriet van Eck Poppe. Het Regionaal Archief Alkmaar faciliteert de cursusruimte en toont historische bronnen die aansluiten op de lessen.

Locatie

Op de onderstaande vet weergegeven datums wordt de cursus gegeven bij het Regionaal Archief, Bergerweg 1, Alkmaar. Op de andere datums verzamelen we op het Canadaplein, voor de ingang van het Stedelijk Museum voor de stadsrondwandeling.

Wanneer

dinsdag 3, 10, 17, 24 september en dinsdag 1, 8, 15, 22 oktober 2024

Tijd

13.30-15.30 uur

Kosten

€ 90,- p.p.

Inschrijven

U kunt mailen naar contact@kunst-en-geschiedenis.nl

error: Content is protected !!