Alkmaar · 13 mei 2024

De hele dag sjeesden er brandweerwagens door Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Heemskerk

De hele dag door sjeesden er brandwagens door Bergen. Niet omdat er écht brand was, maar omdat jonge brandweerlieden uit het hele land het tegen elkaar opnamen tijdens het Nederlands Kampioenschap Jeugdbrandweer.

Jongeren van het Bergense korps streden zelf niet mee, maar Alkmaar, Heerhugowaard en Heemskerk waren wel in de race. Om 9.30 uur trapten de Alkmaarse aspiranten het NK af. Vanaf de kazerne in Bergen vertrokken ze in een brandweerwagen naar een voor hen onbekende locatie.

„Vanaf dat moment start de inzet. Een simulatie die alles weg heeft van een echte inzet”, vertelt Renate Peters van Nijenhof, ploegchef van de Jeugdbrandweer Bergen.

Er waren twee scenario’s. „Een brand in een schoolgebouw met doorslag naar boven. Dat was op de Lucebertschool. En een brand in een kantoorpand met doorslag naar achteren. Elke aanpak is anders, maar alle teams hebben het goed gedaan.”

De korpsen uit Alkmaar, Heerhugowaard en Heemskerk grepen naast een plek op het podium. Heemskerk is vijfde geworden, Alkmaar zesde en Heerhugowaard zevende van de acht.

Bron: NHD

error: Content is protected !!