Alkmaar · 22 mei 2024

Deel Kanaalkade afgesloten door werkaamheden

Het kruispunt op de Kanaalkade ter hoogte van de Paternosterstraat is op dit moment vrij onoverzichtelijk. Fietsers kunnen bijvoorbeeld op dit kruispunt niet veilig genoeg oversteken. Daarom zal het kruispunt heringericht worden. Zo ontstaat er een veiligere situatie voor alle weggebruikers. Om dit te kunnen doen, wordt de Kanaalkade vanaf de Minderbroederstraat tot aan de Paternosterstraat van dinsdag 4 juni tot dinsdag 25 juni afgesloten.  

Bereikbaarheid Kanaalkade

Voetgangers en fietsers kunnen bij het kruispunt langs de werkzaamheden lopen/fietsen. Automobilisten worden omgeleid via de Tesselsebrug – Noorderstraat – Kwakelkade – via de Noorderkade naar de Friesebrug. Bestemmingsverkeer kan wel de Kanaalkade inrijden vanaf de Friesebrug en de Wageweg.

De Paardenmarkt blijft bereikbaar via de Minderbroederstraat. De parkeergarage de Vest zal ook bereikbaar blijven voor verkeer vanuit de richting van de Friesebrug en Wageweg. U kunt over rijplaten langs de werkzaamheden rijden en de parkeergarage bereiken. Het is niet mogelijk parkeergarage de Vest te bereiken vanuit de richting van de Geestersingel, Helderseweg en Tesselsebrug.

Bereikbaarheid Stadskantoor

De fietsgarage van het Stadskantoor is te bereiken via de ingang aan de Tesselsebrug. De loopbrug naar het Stadskantoor houden wij zo lang mogelijk bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De ingang van het Stadskantoor is ook via de Tesselsebrug te bereiken.

Busverkeer

Aan de Kanaalkade bevinden zich 2 bushaltes. Deze zullen tijdens de werkzaamheden tijdelijk worden afgesloten. Connexxion richt op de Kwakelkade een tijdelijke bushalte in.

Meer informatie  Meer informatie over het project is te vinden op  stadswerk072.nl/herinrichting-kruising-kanaalkade .

error: Content is protected !!