Alkmaar · 1 februari 2024

Denk mee over de toegangen tot de Grote Kerk Alkmaar

Denk mee over de toegangen tot de Grote Kerk Alkmaar

De Grote Kerk in Alkmaar wordt steeds populairder voor evenementen en tentoonstellingen. Echter, nieuwe bezoekers, met name stedentrippers, hebben moeite de hoofdingang te vinden omdat deze niet goed zichtbaar is.

Het voorstel is om de zichtbaarheid en vindbaarheid van elke ingang te verbeteren. Bij de hoofdingang is betere verlichting en een aantrekkelijkere wand nodig, samen met een digitaal scherm langs de Koorstraat. De toegang vanaf het Canadaplein heeft behoefte aan een accent om voorbijgangers te laten weten dat dit een ingang is, mogelijk in het wegdek of met een object.

De deuren aan de Langestraat kunnen worden verbeterd met glazen deuren en een aanwijzing, samen met een extra balie binnen. De deur aan de Bagijnenstraat kan open als er werkzaamheden in de kerk worden uitgevoerd, zodat bezoekers achter een monumentaal hek toch een deel van het interieur kunnen zien.

Daarnaast wordt voorgesteld het verdwenen straatje tussen de westgevel en de hoofdingang terug te brengen met een omheining rond het gazon. Dit zou bezoekers de mogelijkheid bieden om, op dagen dat er in de kerk wordt gewerkt, door te lopen naar Bagijnenstraat.

Grote Kerk Alkmaar hoort graag wat u van de plannen voor de verbetering van de toegangen van het kerkgebouw vindt. Daarom kunt u nu via een vragenlijst op www.grotekerkalkmaar.nl uw mening geven.

error: Content is protected !!