Alkmaar / Sport · 12 februari 2024

Eenhoorn kondigt afscheid bij AZ aan

Eenhoorn kondigt afscheid bij AZ aan

ALKMAAR – Na een succesvolle periode van bijna tien jaar heeft Robert Eenhoorn aangekondigd te stoppen als Algemeen Directeur van AZ. Hij zal per 1 juli van dit jaar officieel terugtreden. Eenhoorn zal in de komende periode AZ helpen bij het zoeken naar en inwerken van een mogelijke opvolger.

Algemeen Directeur Robert Eenhoorn over zijn besluit: “Ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en energie gewerkt bij en voor AZ. In die jaren zijn er nogal wat zaken gepasseerd en het gaat te ver om alle hoogtepunten op te noemen. Maar één van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club. AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent.”

Eenhoorn: ‘Werkelijk uitstekend team’
“Daarnaast kijk ik met een bijzonder gevoel terug op de manier waarop de club het dakincident heeft afgehandeld en wat we daarna hebben kunnen verbeteren aan het stadion. Uiteraard kun je niet een goed functionerende organisatie neerzetten zonder de betrokkenheid van een werkelijk uitstekend team. Ik heb me bij AZ daarbij altijd gesteund gevoeld, met name ook door Max Huiberts als Directeur Voetbalzaken en René Neelissen, als voorzitter van de RvC. Maar natuurlijk ook die talloze anderen zonder wie AZ, AZ niet is.”

Eenhoorn: ‘Zal me voor de volle 100% blijven inzetten’
Eenhoorn vervolgt: “Tot slot wil ik nog kort even stilstaan bij de reden voor mijn vertrek. Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club en het verbeteren van de staat van het betaalde voetbal in het algemeen. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z’n intrede doen en dan moet je conclusies trekken. Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is. Er is nog geen zicht op wat ik hierna ga doen en om alle speculatie voor te zijn is er dus nog geen volgende stap in zicht. Ik ben bovenal ook nog niet weg en zal me tot het daadwerkelijke afscheid voor de volle 100% blijven inzetten voor de club die me zo dierbaar is geworden.”

Neelissen: ‘Enorme toewijding’
René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Met visie en structuur heeft Robert AZ tien jaar geleid. Maar bovenal met enorme toewijding, passie en grote betrokkenheid heeft hij bijgedragen aan alles waar AZ nu staat. Toen Robert ons aangaf niet meer de energie te voelen die nodig is in deze functie overheerste uiteraard eerst teleurstelling, maar al snel ook begrip voor zijn keuze. Zijn besluit past in de topsportgedachte die Robert kenmerkt. Als je niet meer de volle 100% energie kunt geven, doe je AZ tekort. Het feit dat Robert nu zijn besluit kenbaar maakt, geeft AZ bovendien de tijd om zijn opvolging in te vullen. Ook dit tekent Robert. In al zijn besluiten staat het AZ-belang bovenaan. Wij zijn Robert veel dank verschuldigd. Voor dit seizoen verandert er niets en blijft Robert onze algemeen directeur. AZ zal binnen afzienbare periode zijn opvolging bekend maken.”

Huiberts: ‘Veel meer dan een collega’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over het besluit: “Ik wil me aansluiten bij de woorden van René Neelissen voor wat betreft de betekenis die Robert voor AZ heeft gehad. Bij alle besluiten die hij nam stond het belang van de club voorop, terwijl daarnaast ook de ontwikkeling van de voetbalbranche als geheel zijn aandacht had. Het besluit van Robert valt me zwaar, maar tegelijkertijd koester ik de lange periode die we hebben samengewerkt en de vele mooie momenten die wij hebben beleefd. Ik ben Robert veel dank verschuldigd. Hij was veel meer dan een collega en heeft mede bijgedragen aan mijn ontwikkeling als Directeur Voetbalzaken. Robert was met zijn ruime achtergrond in de topsport en verscheidenheid in functies van enorme toegevoegde waarde binnen onze club. Ik zie hem als één van de beste sportbestuurders van Nederland. We respecteren uiteraard zijn besluit, maar tevens past het bij AZ om na de bekendmaking van zijn besluit, op onze eigen manier door te schakelen om de continuïteit te waarborgen en de ambitie van de club te blijven najagen.”

Bron: AZ.NL

error: Content is protected !!