Alkmaar / Natuur · 7 februari 2024

Eik van 8 ton geplant in het Kennemerbolwerk

Eik van 8 ton geplant in het Kennemerbolwerk

Ook in het Bolwerk sneuvelden afgelopen juli verschillende monumentale en beeldbepalende bomen door storm Poly. Gisteren en vandaag werden de laatste beeldbepalende bomen in het Bolwerk geplant.  

Een van deze bomen was de Quercos phellos (eik), die 8 ton weegt en 18 meter hoog is. De boom moest met behulp van een kraanwagen geplant worden in het Kennemerbolwerk.   

Nieuwe beeldbepalende bomen in het Bolwerk  

In totaal zijn er in het Bolwerk 18 nieuwe bomen geplant, bestaande uit 14 verschillende soorten, waaronder de eik, es, iep, linde, beuk en wilg. Om de beeldbepalende aanblik van de bomen in het Bolwerk te behouden is gekozen voor grotere bomen.  

Wethouder Anjo van de Ven: “Grotere bomen dragen direct bij aan de leefbaarheid in onze gemeente. Ze geven zuurstof af, zorgen voor schaduw en creëren plekken om te ontspannen”.  

Dit waren de laatste bomen die in het Bolwerk vervangen moesten worden vanwege storm Poly. Ook op andere plekken in de gemeente worden nog nieuwe bomen geplant waar bomen zijn omgewaaid. Bomen die door de storm te veel schade hebben en niet meer kunnen worden gered, worden ook vervangen.  

error: Content is protected !!