Alkmaar · 28 augustus 2024

Exclusieve jubileumtour van The Skatalites

Exclusieve jubileumtour van The Skatalites

We schrijven 1964. Een groep getalenteerde muzikanten komt samen en vormt The Skatalites – een monumentaal moment in de muziekgeschiedenis

De godfathers van de ska worden namelijk tot op de dag van vandaag gezien als een van de meest invloedrijke bands in zowel de Jamaicaanse popmuziek als ver daarbuiten. Dit jaar bestaan ze alweer 60 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtour – op 2 oktober strijken ze neer in de grote zaal van Victorie.

Veelbelovende backing band

The Skatalites maakten al snel naam als huisband van het legendarische Studio One-label. In die hoedanigheid is de formatie te horen op werk van vele vooraanstaande vocalisten als Ken Boothe en Prince Buster, maar het beste voorbeeld is hun tijd als Bob Marley’s Wailing Wailers, wat later natuurlijk ongekend groot is geworden als Bob Marley & The Wailers.

Wereldwijde impact

Naast dat hun instrumentale kracht zich leende voor muziek van anderen, brachten The Skatalites ook eigen materiaal uit. Met iconische nummers als “Man In The Streets” en “Guns of Navarone” ontpopten ze zich niet alleen tot grondleggers van de ska, maar ook van bijvoorbeeld rocksteady en reggae. Ze maakten de weg vrij voor legendarische 2tone bands als The Specials, Madness en The Selecter en dienden als inspiratie voor het vernieuwende geluid van acts als The Police en The Clash.

Jamaica is slechts een klein eiland, maar heeft met haar muziek een enorme invloed op popmuziek wereldwijd, en veel van die impact is te danken aan het vernieuwende geluid van The Skatalites. De formatie is en wordt dan ook veelal geprezen door artiesten als Amy Winehouse, Sinéad O’Connor, Eric Clapton en Stevie Wonder.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit concert, meer informatie is te vinden via www.podiumvictorie.nl

error: Content is protected !!