Alkmaar / Streekagenda · 19 april 2024

Festivalsensatie Jungle by Night donderdag 25 april in Podium Victorie

Festivalsensatie Jungle by Night donderdag 25 april in Podium Victorie

Op vrijdag 5 april verscheen de nieuwe EP ‘Tone Melisse’ van festivalsensatie Jungle by Night – dat roept om zegetocht langs de Nederlandse clubs om met hun eclectische sound de dansvloeren te vullen. Op donderdag 25 april komen ze langs in Alkmaar, om Victorie omver te blazen met een onweerstaanbaar scala aan synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, versterkt door trompet en trombone.

Jungle by Night bestaat uit zeven Nederlandse muzikanten die samen een live act vormen om rekening mee te houden. Hun zevende, meest recente album ‘Algorythm’ is een hommage aan alle elektronische geluiden. Je zou het computerliefde kunnen noemen, ware het niet dat het allemaal compleet analoog is. De Amsterdamse formatie bestaat uit een hele hoop synths, drums, bas, gitaar en percussie, versterkt door trompet en trombone. Eerdere albums waren meer georiënteerd op blazers, het laatste heeft juist een focus op een meer elektronische groove, maar vooral begeven ze zich onbevreesd in het wondere grensgebied tussen analoge dance, funk, Krautrock, 70’s funk en 80’s elektro.

De shift naar een meer elektronisch geladen geluid mocht dan een kleine stap voor Jungle by Night zijn, voor de mensen op de dansvloer was het een enorme sprong. De vlammende, energieke liveshow is inmiddels uitgegroeid tot must-see festivalact die festivalgangers door heel Europa dan ook standaard omcirkeld in het programmaboekje hebben staan. Ze weten namelijk dat het niet zomaar een show is, dit wordt één dik feest. Wat deze altijd aanwezige aantrekkingskracht vormt is het hoge dansbaarheidsgehalte en de onweerstaanbare opbouw van hun set. Jungle by Night neemt het publiek bij de hand en begeleidt ze de groove in. Wat er gebeurt als je daar na afloop weer uitstapt? Ligt eraan. Als je maar weet dat je niet meer dezelfde zal zijn.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze show, te vinden via podiumvictorie.nl.

error: Content is protected !!