Alkmaar · 21 augustus 2024

Fietskledingmerk AGU op omvallen nadat overname op laatste moment afketst

Fietskledingmerk AGU op omvallen nadat overname op laatste moment afketst

De overname van fietskledingmerk AGU door een andere partij is op het laatste moment afgeketst. De Alkmaarse Groothandels Unie zat al enige tijd in serieuze financiële problemen en in de loop van december 2023 heeft het bedrijf een Wet Homologatie Onderhands Akkoord ofwel WHOA-procedure in gang gezet.

AGU heeft in een persbericht uitleg gegeven met betrekking tot de slecht financiële situatie. In de afgelopen maanden heeft AGU zich met volle inzet gericht op het herstel van een gezonde bedrijfsvoering. Dankzij de steun en medewerking van alle betrokken partijen heeft het bedrijf de afgelopen periode het resultaat positief weten om te buigen.AGU heeft met succes vanaf december 2023 een WHOA-procedure doorlopen, op voorwaarde van financiering. Helaas is afgelopen week gebleken dat niet aan de financieringsvoorwaarden kon worden voldaan.

Hierdoor zag AGU zich genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen. In nauw overleg met de bewindvoerders wordt momenteel onderzocht of het WHOA-akkoord alsnog kan worden gerealiseerd.

error: Content is protected !!