Alkmaar · 7 juli 2023

Finale Junior IOT Energie Challenge 2023

Finale Junior IOT Energie Challenge 2023

 Zaterdag 8 juli, tijdens de finale van de Junior IOT de Energie Challenge, denken jongeren na over energie in de toekomst, duurzaamheid, milieu en de energietransitie. Alle genomineerde jongeren presenteren hun oplossing aan de jury. Ook is jong en oud welkom om leuke dingen te doen: solderen, programmeren, 3D printen, laser snijden en nog veel meer.

Technische oplossingen voor de toekomst
Hoe ziet de wereld er voor hen uit over een paar jaar? Hoe moeten we ons aanpassen en welke slimme technieken kunnen wij gebruiken om ons leven makkelijker, beter en duurzamer te maken? Jongeren worden gestimuleerd om over deze onderwerpen na te denken en een leuke, leerzame ontdekkingstocht te doorlopen op zoek naar nieuwe technische oplossingen: van zonne-energie, windmolen tot slimme overdracht van energie. Ditmaal maken de jongeren de dienst uit.

Junior IOT programma
De Junior Internet of Things (IOT) is een technologiewerkplaats in Alkmaar voor jongeren van 7 tot 17 jaar oud. Het is een veilige plek die op een geheel eigen manier uitdaagt om samen te werken met de technologie van vandaag. Onder andere ontwerpen, programmeren, solderen, Arduino, 3D tekenen, 3D printen, elektronica, en mechatronica komen aan bod. Er doen in totaal 12 scholen mee binnen het programma.

POCITYF
AlkmaarsGoud en POCITYF, een project van gemeente Alkmaar, ondersteunen de Junior IOT Energie Challenge. POCITYF is in het leven geroepen door de Europese Unie om historische steden zoals Alkmaar groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Alkmaar is samen met Évora (Portugal) een ‘vuurtoren stad’ ofwel een voorbeeldstad. Het project is een van de manieren waarop de gemeente Alkmaar invulling geeft aan de Europese klimaatdoelstellingen en het betrekken van inwoners hierbij.

Adres: Wij zijn te vinden in de bus en buiten achter op het evenemententerrein naast Hal25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op www.junioriot.nl/energie.

error: Content is protected !!