Alkmaar / Kunst en Cultuur · 10 september 2024

Foto-expositie in Noordwest Ziekenhuis

Foto-expositie in Noordwest Ziekenhuis

Op uitnodiging van Kunst Als Medicijn (KAM) exposeren bijna alle 45 deelnemers van Fotocafé Alkmaar in de lange zijgang op de begane grond van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Gedurende de maanden september, oktober en november hangen daar meer dan 30 foto’s!

Het thema van de foto-expositie is de Westfriese Omringdijk. Ongeveer 800 jaar geleden is men begonnen met de aanleg van delen van een dijk die Westfriesland moest beschermen tegen de vele overstromingen. In latere jaren werden oudere en nieuwe dijkdelen samengevoegd tot een geheel van 126 km lang. Deze Omringdijk is nu een belangrijk monument in het Noordhollandse landschap geworden.
Veel bezoekers van het ziekenhuis komen uit het noordelijke deel van Noord-Holland en zullen zeker delen van de dijk herkennen.

Het Fotocafé bestaat ruim 10 jaar en heeft 45 deelnemers die maandelijks in verschillende groepen bij elkaar komen. Zij delen hun interesse in fotografie en bespreken, begeleid door professionele fotografen, allerlei thema’s hierover. Het Fotocafé is een platform voor iedereen die een passie heeft voor fotografie en
fotograferen. Het is dé plek waar je inspiratie opdoet. Je werkt met thema’s en je bespreekt je foto’s en ervaringen. Ook worden er nieuwe initiatieven ontplooid, lezingen georganiseerd en excursies naar interessante tentoonstellingen of locaties gemaakt.

MEER INFO

error: Content is protected !!