Alkmaar · 16 mei 2024

Geen uitbreiding grote evenementen in Alkmaar

Alkmaar wil een goed gevulde evenementenkalender behouden inclusief de grotere evenementen die bij een regiostad passen. Dit zijn bijvoorbeeld Koningsdag, Alkmaar Pride, viering van Bevrijdingsdag en Alkmaar Ontzet.

Dat wil de gemeente bereiken door duidelijke uniforme informatie voor organisatoren, omwonenden, gemeente en Veiligheidsdiensten. Dit kan het vergunningenproces vergemakkelijken en versnellen. Alkmaar is niet van plan meer grotere evenementen aan te willen trekken. Zij zet in op kwaliteit boven kwantiteit.

Er is dit jaar vanuit de gemeente Alkmaar geen extra budget voor de 8-October viering aangevraagd. De extra middelen van vorig jaar en de gewone van dit jaar zouden voldoende moeten zijn. Met de 8 October Vereeniging is besproken dat een aantal succesvolle evenementen vast onderdeel van hun 8 October programma kunnen worden, zoals het poppenspel, de Boekfiets en de speldag voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels.

Deze maand starten de gesprekken over veiligheidseisen voor de evenementen die zijn aangemeld voor 8 oktober op het Waagplein, de Platte Stenenbrug, Paardenmarkt en Ritsevoort/Koorstraat.

Bron: BEATFM

error: Content is protected !!