Alkmaar · 27 september 2024

Geld naar vervanging riolering en verbouwing Robonsbosweg in meerjaren investeringsprogramma Alkmaar

Afvalbrengstations van HVC trekken jaarlijks ongeveer twee miljoen bezoekers

De Alkmaarse wethouder Christian Schouten van Financiën heeft, als onderdeel van de programmabegroting, namens het college een meerjaren investeringsprogramma voor de jaren 2025 tot 2039 gepresenteerd. De visie op de financiële positie laat zien dat er geen onbeperkte investeringsruimte is en dat het noodzakelijk wordt om de omvang van de kredieten te gaan beperken. Het college doet dit door enerzijds strakker te sturen op de doorschuif en vrijval bij de jaarrekening en anderzijds door de nieuwe aanvragen te prioriteren en indien nodig te faseren.

Er wordt € 12.5 miljoen uitgegeven aan vervanging van de riolering en € 3 miljoen voor het realiseren van een tunnel aan de Helderseweg onder het spoor door. De aanpak van knelpunten in het Alkmaarse deel van de doorfietsroute Heerhugowaard-Uitgeest inclusief herinrichting bij het Noordwest Ziekenhuis vergt een investering van € 1.75 miljoen en er wordt geïnvesteerd in wegenonderhoud voor meer dan € 5.4 miljoen.

Er wordt € 1.4 miljoen aan het verduurzamen gemeentelijke vastgoed van onder andere Alkmaar sport, HVC en Stadswerk072 uitgegeven en voor het herinrichten van het kruispunt Scharlo/Stationsweg en de Bergerhoutrotonde is een bedrag van € 1 miljoen gereserveerd. Een opvallende investering is een bedrag van € 5 miljoen voor het geschikt maken van het pand aan de Robonsbosweg voor asielzoekers omdat het een AZC wordt en geen Centrale Ontvangst Locatie. Daardoor is er van het COA geen financiering.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!