Alkmaar / Sport · 5 september 2024

Gemeente Alkmaar vraagt organisaties om sportprojecten

Gemeente Alkmaar vraagt organisaties om sportprojecten

De gemeente Alkmaar nodigt organisaties uit, om projecten in te dienen die mensen meer laten sporten en bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door meer mensen te laten meedoen of door sport belangrijker te maken in de gemeenschap. Sinds 2020 kunnen sportclubs en maatschappelijke organisaties geld aanvragen uit het sportakkoord budget. Dit geld is bedoeld voor projecten die meer mensen laten sporten en die laten zien hoe belangrijk sport is.

Voorwaarden en richtlijnen voor projecten

In 2024 zijn er drie thema’s in het sportakkoord:

1.            Een veilige sportomgeving

2.            Meer zichtbaarheid voor (top)sport

3.            Inclusief sporten

Projecten moeten passen bij een of meer van de gekozen thema’s. Samenwerking tussen verschillende partijen is belangrijk. Bijvoorbeeld tussen sportclubs of met een organisatie uit het sociale domein. Het project mag nog niet gestart zijn en moet in 2024 klaar zijn. Kleine en grote projecten zijn welkom. De kerngroep beoordeelt de projecten. Deze groep bestaat uit mensen uit de zorg, het onderwijs, de gemeente en de (top)sport. Zij kijken of de projecten goed verdeeld zijn over de thema’s.

Meer informatie over de richtlijnen en het indienen van een project is te vinden op www.alkmaarsport.nl/sportakkoord.

Wethouder sport, Christiaan Peetoom: “We hebben fantastische sportverenigingen en organisaties die helpen Alkmaarders te laten bewegen. Daar zijn we trots op! Om nieuwe initiatieven en projecten mogelijk te maken is er een deel van het sportakkoord budget beschikbaar voor sportaanbieders en maatschappelijke organisaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat opnieuw mooie projecten gerealiseerd worden”

Contact

Als u vragen heeft, wil overleggen of op zoek bent naar samenwerkingspartners, kunt u contact opnemen met de coördinator Sport en Preventie, Madeleine Stoop, via sportakkoord@alkmaarsport.nl of 0611149728.

error: Content is protected !!