Alkmaar / Sport · 13 december 2023

Goud voor Veenendaalse turnster Quinty van Ingen in Alkmaar

Afgelopen zondag mochten de 1e divisie turnsters van P.i.T weer aan de slag in Alkmaar. Met een gouden medaille, trotsmomentjes, maar natuurlijk ook leerpuntjes ging de club weer huiswaarts. 

Lieke Tollenaar en Katja van Oudenaarden turnen als eerstejaars jeugdturnsters al best een knap programma, maar zijn nog niet altijd even stabiel. Tollenaar turnde sterk op sprong en vloer en liet een knap aanpassingsvermogen zien op brug. De balk, het toestel waar zij normaal juist op uitblinkt, was vandaag even iets te smal. Tollenaar werd knap 6e. 

Katja van Oudenaarden had sterke optredens op sprong, balk en vloer, maar leverde juist op brug kostbare punten in. Katja eindigde op de 8e plaats. 


Quinty van Ingen en Noortje Dekker Manja Moraal

Junioren Noortje Dekker en Quinty van Ingen mochten daarna op vloer starten. Dekker was over haar vloeroptreden niet tevreden, maar herpakte zich goed op sprong. Op brug turnde ze haar nieuwe, moeilijke programma met succes en op balk wist ze ook te blijven staan ondanks wat wiebels. Dekker werd knap 5e. 

Van Ingen heeft maandenlang niet voluit kunnen turnen in verband met een blessure. Sinds 3 weken turnt zij weer brug en haar oude sprong en balkafsprong waren afgelopen week pas weer terug. Geen druk, maar vooral ontspanning zorgden voor een prachtige gouden plak en een verzekerd ticket voor de halve finale NK.

error: Content is protected !!