Alkmaar / Sport · 24 november 2023

Gratis videoanalyse zwemtechniek door oud-Olympiër in zwembad Hoornse Vaart

Op zondag 3 december organiseert zwembad Hoornse Vaart van 09.00 tot 12.00 uur de vierde editie van de Techniek Pitstraat tijdens het banenzwemmen in het 50-meterbad. Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven van Personal Swimming zal zijn expertise delen en zwemmers de mogelijkheid bieden om hun techniek te laten beoordelen en verbeterpunten aan te wijzen door middel van videobeelden. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/videoanalyse.nl.  

Techniek Pitstraat
De Techniek Pitstraat, een innovatief concept van Personal Swimming, biedt zwemmers de kans om hun techniek te verbeteren tijdens het banenzwemmen. Tijdens het banenzwemmen is er 1 baan gereserveerd als pitstraat. Hier kunnen zwemmers doorheen zwemmen en krijgen zij aan het einde van de baan aan de hand van videobeelden een aantal focus- en verbeterpunten mee. Dit kun je vervolgens zelf weer gaan toepassen om eventueel later nog eens door de pitstraat te zwemmen. Hierdoor krijgen zwemmers snel en efficiënt tips die ze kunnen gebruiken om te verbeteren. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om vragen te stellen over verschillende zwemtechnieken.

Extra service voor klanten
Marcel Ruitenberg, locatiemanager van zwembad Hoornse Vaart merkt dat steeds meer mensen die sporten of bewegen om gezondheidsredenen, de voorkeur geven aan het alleen sporten, en dat is terug te zien in het zwembad. In het prachtige 50-meterbad kunnen bezoekers 7 dagen per week terecht om aan hun fitheid te werken dankzij de ruime openstellingstijden en zeer vriendelijke tarieven, uniek voor een zwembad. Hierdoor ziet zwembad Hoornse Vaart veel zwemmers uit omliggende steden en dorpen. Om deze zwemmers te stimuleren, heeft Ruitenberg contact gezocht met oud Olympiër Bas van Velthoven. In een speciale “Techniek Pitstraat” geeft hij via videoanalyse tips & tricks aan voorbijkomende zwemmers als extra service voor hun trouwe bezoekers.

Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven

Met tien jaar ervaring als trainer en coach bij Personal Swimming, heeft Bas van Velthoven een indrukwekkende staat van dienst. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen in 2008 in Peking. Bij Personal Swimming trainen ze bijna 400 zwemmers per week, van beginners tot professionele triatleten en zelfs mensen die de oversteek van het IJsselmeer aandurven. Hun coaches zijn experts in het identificeren van verbeterpunten in de techniek van elke zwemslag, en vaak kan progressie worden geboekt met enkele eenvoudige aandachtspunten of korte techniekoefeningen.

Aanmelden niet nodig

Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

error: Content is protected !!