Alkmaar · 24 september 2024

In 2024 in Alkmaar in nieuwbouwprojecten 24% sociale huur

Vergunninghoudersparkeren Schermereiland uitgebreid voor bewoners Jaagpad en Eilandswal

Voor het jaar 2024 is het de verwachting dat er in Alkmaar in nieuwbouwprojecten 24% sociale huur wordt gerealiseerd. Dit zijn 160 sociale-huurwoningen op een totaal van 664 woningen. Het aandeel sociale-huurwoningen van corporaties is 6,4% van het totaal. Dat zijn 55 woningen: 18 woningen in Vroonermeer-Noord en 27 woningen in Bloemwijk fase 2. De overige 105 socialehuurwoningen komen tot stand in particuliere ontwikkelingen, namelijk in de projecten Kooimeer en Jaagpad-Oost. Het totale aandeel sociaal, zowel huur als koop in 2024 is naar verwachting 38%.

Wat betreft het realiseren van flexwoningen kan het gaan om diverse soorten woonruimten. Vaak wordt gedacht aan losse units die tijdelijk op een locatie worden geplaatst. Daarvoor worden woningen gebruikt die in de fabriek zijn gemaakt en op de locatie worden geplaatst of gemonteerd. Dergelijke woonruimten kunnen overigens ook voor permanente bouw worden gebruikt. Tijdelijke woningen kunnen ook worden gerealiseerd door de verbouw van leegstaande panden zoals kantoren. De afgelopen jaren zijn er op meerdere locaties al tijdelijke woonruimten gerealiseerd. Een deel daarvan is specifiek voor de opvang van ontheemde Oekraïners.

Voor overige woningzoekenden is er tijdelijke huisvesting geweest in het voormalige verzorgingshuis Kooimeer en is er nu nog steeds tijdelijke huisvesting in meerdere kantoorpanden. Dit zijn 24 woonruimten aan de Arcadialaan en 150 woonruimten in gebouwen op de Viaanse Molen. In voorbereiding is het project Robonsbosweg (voormalig Belastingkantoor). Dit is opvang voor 150 asielzoekers, tijdelijke huisvesting voor 150 vergunninghouders plus 37 woningen voor 150 spoedzoekers.

Bron: Beatfm

error: Content is protected !!