Alkmaar / Streekagenda · 4 oktober 2024

Jubileumconcert Alkmaarse Big Band en het Champagne Jazz Orchestra uit Troyes

Jubileumconcert Alkmaarse Big Band en het Champagne Jazz Orchestra uit Troyes

Op zaterdag 23 november 2024 is het wéér groot feest voor Alkmaarse Big Band! Want na het feestelijke jubileumconcert op 15 juni jongstleden in een uitverkocht TAQA Theater De Vest en het in de wacht slepen eind september van de “Jerry van Rooijen Big Band Prijs 2024”, ontmoet het jazzorkest op deze dag Champagne Jazz Orchestra uit zusterstad, Troyes. Dit gezamenlijke concert “Big Band Summit” in hetzelfde theater te Alkmaar is speciaal georganiseerd ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van Alkmaarse Big Band en wordt mede mogelijk gemaakt door Alkmaars Uitwisselings Comité.

Alkmaarse Big Band onder leiding van jazztrompettist Gerard Kleijn verzorgt samen met het jazzorkest uit de Franse plaats Troyes een optreden onder de noemer “Big Band Summit”. Het repertoire van beide orkesten dat tijdens dit unieke concert ten gehore wordt gebracht, zal veelzijdig en verrassend zijn.

Als vocale gasten verlenen dit concert zangeres Jet Stam, orkestlid Jan Pereboom en in samenwerking met Artiance het jonge talent uit de Alkmaarse regio, Sam Renooij hun medewerking. Artiance, Centrum voor de Kunsten van Alkmaar en omgeving is een organisatie van waaruit de cursisten zich levenslang kunnen blijven ontwikkelen en boven zichzelf laat uitstijgen.

Tegen het einde van dit speciale concert zullen beide orkesten een “Grande Finale” verzorgen. Dus alle reden om deze “Big Band Summit” bij te wonen en te genieten van heerlijke BigBand-muziek.

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het theater of verkrijgbaar aan de zaal.

Locatie: Theater TAQA De Vest, Canadaplein 2, 1821 BX Alkmaar (www.theaterdevest.nl)

error: Content is protected !!