Alkmaar · 6 augustus 2024

Juridische procedure Alkmaar tegen Hoogheemraadschap over hoge kosten

Vragen over Alkmaarse evaluatie citymarketing- en evenementenbeleid

De gemeente Alkmaar gaat een juridische procedure starten tegen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit houdt verband met de aanzienlijk hogere kosten die Alkmaar maakt voor het onderhoud van de buitenwegen waarvan zij het beheer hebben overgenomen. Die kosten zijn volgens de gemeente veroorzaakt door een onvoldoende kwaliteitsniveau bij de overdracht, schadeherstel bij dijkverzwaring en kosten ten gevolge van onvoorziene gebreken.

De gemeente en het hoogheemraadschap hebben een overeenkomst gesloten waarin onder andere is bepaald dat beide partijen dienen te overleggen wanneer de gemeente wordt geconfronteerd met kosten als gevolg van onvoorziene gebreken. In dergelijke gevallen moeten beide partijen in gesprek over de verdeling van deze kosten. Ondanks meerdere bestuurlijke overleggen met het hoogheemraadschap heeft dit niet geleid tot de gewenste uitkomst.

Dit heeft de gemeente Alkmaar genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen. Na diverse pogingen tot een minnelijke oplossing te komen, is het niet gelukt er samen uit te komen. Daarom ziet de gemeente zich genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen om de belangen van onze inwoners te beschermen en de onvoorziene financiële lasten te voorkomen.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!