Alkmaar / Streekagenda · 7 maart 2024

Karavaan brengt twee premières van aanstormend talent tijdens Festival Springtijd

Van het leven op een cruiseschip tot een feministisch popconcert. Springtijd, een festival van en voor jonge theatermakers, strijkt neer in Theater de Drukkerij in Alkmaar met twee gloednieuwe premières. Het publiek eet met elkaar aan lange tafels alvorens zij twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Je stapt aan boord bij ‘All Inclusive’, een absurdistisch stuk van Janna Adank en Daisy Hagendoorn dat de spot drijft met ons kapitalisme. Je volgt verschillende personages aan boord van een gigantisch cruiseschip genaamd ‘The Scarlet Lady’. Daarnaast staat er een feministisch concert genaamd ‘NORA – een POPconcert’ op het programma. Een theatraal onderzoek over het op zoek gaan naar je eigen stem.

Met inspiratiebronnen Henrik Ibsen en Kurt Weill bezingt Nora, gespeeld door Danielle Deddens, nu haar eigen verhaal en herschrijft zo twee mannelijke bronnen naar een vrouwelijk perspectief. Springtijd is van 7 t/m 9 maart in Theater de Drukkerij. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus wees er snel bij. Kijk voor meer informatie op https://www.karavaan.nl/festivals/springtijd.

Foto:Janna Adank en Daisy Hagendoorn (aangeleverd)

error: Content is protected !!