Alkmaar · 28 mei 2024

Karavaan trekt landelijke aandacht met succesvolle editie Karavaan festival

ALKMAAR – Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema “Uit de maat”. Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Het festival kreeg landelijke persaandacht en ontving lovende recensies dankzij een divers programma met theatervoorstellingen van zowel gerenommeerde als opkomende makers. Karavaan presenteerde meer dan 200 voorstellingen, allemaal geplaatst in een actuele context en op betekenisvolle locaties. De 13 landelijke premières werden zeer goed ontvangen. Nieuw dit jaar was de succesvolle theatrale wandel- en vaarroute over het Alkmaars Kanaal en langs het voormalige Jaagpad.

Grote publiekstrekkers waren ‘Ik hoop op zegen’ van stadsgezelschap collectief Blauwdruk in een botenloods in Broek op Langedijk, ‘Testament van de mens’ in het Liobaklooster van Egmond, en de dansvoorstelling ‘HUSH’ bij bollenbedrijf Pepping. Verder ging er veel aandacht naar de boerenvoorstellingen ‘LOEI’ en ‘De Boer Op’. Karavaan trekt een steeds groter publiek van buiten de regio dat in de nabije omgeving overnacht.

Geslaagde nieuwe opzet festivalhart Yes In My BackYard

Karavaan creëerde in samenwerking met Podium Victorie een gevarieerd programma in het Victoriepark en trok daarmee een nieuw divers publiek naar het levendige festivalhart. De tentjestheatervoorstellingen en concerten waren van hoog niveau en trokken dan ook veel bezoekers. De zonnige Pinksterdagen brachten een grote toestroom van mensen naar het park, waar ze genoten van theater, concerten en doe-activiteiten.

De volgende editie van Karavaan Festival vindt plaats van 29 mei tot en met 9 juni 2025.

error: Content is protected !!