Alkmaar / Kunst en Cultuur · 10 mei 2024

KunstKlub: Jongeren ontdekken kunst in Kunstuitleen Alkmaar

ALKMAAR – KunstKlub is een nieuw initiatief met als doel jongeren van 17 t/m 25 jaar te betrekken bij de kunstwereld. In elke editie willen we jongeren samenbrengen, inspireren, kunst laten ervaren en ontdekken.

In een reeks weekenden biedt KunstKlub een programma met diverse exposities, workshops en kunstzinnige activiteiten.

Eén zaterdag en drie zondagen worden gevuld met de volgende activiteiten:

De KunstKlub wordt geopend op zaterdag 18 mei met een bandjesmiddag. De lokale bands Krappe Sokken, The Captain (foto) en Anyone Can Play Radiohead, zullen deze middag vullen met hun muziek. Kom gezellig luisteren en genieten. Entree is vrij.

Op zondag 26 mei kun je deelnemen aan een workshop fotografie. Gegeven door Elodie Vreeburg. Eerst laten de deelnemers zich inspireren door de expositie ‘Uitgelicht’ in de Kunstuitleen, waarna ze een week lang met een wegwerpcamera foto’s maken, om die vervolgens op 9 juni afgedrukt exposeren.

Op zondag 30 juni kun je meedoen aan een workshop spoken word en singer-songwriting door Milou Mignon in de Kunstuitleen Alkmaar. Bezoekers van de expositie in de Kunstuitleen kunnen hun stem laten horen en verhalen delen. De middag wordt aangekleed door De Woordenschatjes en Anneleen, met muziek en spoken word.

Op zondag 14 juli laten de deelnemers zich inspireren door een expositie in de Grote Kerk, waarna ze in de Kunstuitleen, onder begeleiding van Jip De Rijke een eigen kunstwerk mogen creëren.

KunstKlub nodigt alle jongeren uit om gratis deel te nemen aan deze activiteiten en de wereld van kunst en kunstuitleen te verkennen. Om zeker te zijn van een plekje: aanmelden via zolaatevents@gmail.com of kom gewoon langs en laat je inspireren!

Voor meer informatie en updates over KunstKlub, bezoek de instagram @KunstKlub2024

error: Content is protected !!