Alkmaar · 24 september 2024

Medewerkers de wijk in tijdens geslaagd Kennemer Wonen Geeft Thuis

Medewerkers de wijk in tijdens geslaagd Kennemer Wonen Geeft Thuis

Donderdagmiddag 12 september stond in het teken van ontmoeting tijdens  “Kennemer Wonen Geeft Thuis”. Tijdens dit jaarlijkse evenement werken medewerkers en bewoners samen  aan buurtprojecten met de focus verduurzaming, verbinding en maatschappelijke betrokkenheid, geïnspireerd op NL Doet.

Vanwege verwachte storm en regen konden niet alle geplande activiteiten doorgaan. Dit gold voor de projecten om tuinen en straten te vergroenen. Deze projecten worden op een later moment alsnog opgepakt. Gelukkig konden de overige activiteiten wel plaatsvinden, en met succes!  Buurtbewoners en medewerkers hebben elkaar op een leuke manier ontmoet en mooie gesprekken gevoerd:

  • In Uitgeest genoten bewoners aan de J.E. de Withstraat van pizza en smoothies. De opkomst was groot en buurtbewoners leerden elkaar beter kennen terwijl er gesproken werd over wat er leeft in de buurt.
  • In Alkmaar-Noord gingen medewerkers met een goedgevulde auto met lekkers en vragenformulieren op verschillende plekken langs om te horen wat er speelt onder buurtbewoners.
  • Bij de dagbesteding van Philadelphia in Alkmaar organiseerden we een lunch voor bewoners en de tuincommissie. Het plan was om gezamenlijk de tuin tijdens KW Doet op te knappen. Afgesproken is om dit op een later tijdstip alsnog te laten uitvoeren. De bewoners zijn hier erg blij mee!

Ondanks de weersvoorspellingen was Kennemer Wonen Geeft Thuis een succes! Bewoners waardeerden het enorm en we hebben waardevolle input gekregen om onze huurders nog beter te ondersteunen.

error: Content is protected !!