Alkmaar / Streekagenda · 21 september 2024

Museumnacht Alkmaar opent bijna haar deuren!

Museumnacht Alkmaar opent bijna haar deuren!

Markeer 28 september in je agenda, want dan dans je opnieuw de nacht in met Museumnacht Alkmaar! Voor de derde keer op rij openen zes locaties om 19:00 uur hun deuren, en kun je tot 03:00 uur ’s nachts genieten van een cocktail heerlijke (nacht)cultuur. Dit jaar strijken we neer in het Stedelijk Museum Alkmaar, De Grote Kerk, het Biermuseum, het Grafisch Atelier, de Kunstuitleen en Podium Victorie. Sta je al in de startblokken?

Hoogtepunten in de programmering
Dit jaar belooft de programmering een culturele explosie te worden, met een mix van kunst(installaties), muziek, theater en dans die je zintuigen op scherp zet. De absolute hoogtepunten? Bereid je voor op een intense nacht met R3ln4cht, een eclectische mix van licht, geluid en energie die je meesleept. Daarnaast verrast Collectief Blauwdruk met hun vernieuwende en absurdistische spel.

Fans van elektronische muziek kunnen hun hart ophalen bij Jack Shore, die met zijn beats de dansvloer van Podium Victorie op zijn kop zet. En mis Eva Vrijdag niet, een artiest die kunst en performance naadloos in elkaar laat overvloeien. Uniek dit jaar is ook Technopera, een betoverende combinatie van opera en technomuziek die je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring bezorgt.

Diverser, voller, sexier
Voor deze derde editie doen we er dit jaar weer een schepje bovenop met een programmering die niet alleen diverser is, maar ook een stuk voller. Van kunstinstallaties tot multimediale activiteiten, we beloven dat je van elke minuut zult genieten. De vertrouwde silent disco in de Grote Kerk keert terug, net als Club Chaos in het Biermuseum, dat vorig jaar het dak eraf blies. En Podium Victorie gaat weer door tot 03:00 uur ’s nachts

Nog geen tickets? Wees snel, want ze vliegen de deur uit!

error: Content is protected !!