Alkmaar · 15 mei 2024

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers brengt de magie van tien musicals samen in één voorstelling

ALKMAAR/ EGMOND –  Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

De voorstelling belooft een ware traktatie te worden voor musicalfans, met fragmenten uit tien musicals die samenkomen in één betoverende show. Van Amerikaanse klassiekers tot oorspronkelijk Nederlands materiaal, deze veelzijdige ode aan het musicalgenre zal het publiek ongetwijfeld doen lachen, huilen en meezingen. Wat er voorbijkomt? De spelers brengen stukken uit de musicals The Wiz, Hairspray, Little Shop of Horrors, Ja Zuster Nee Zuster, FAME, Pay it Forward, Footloose, SHReK, August Rush en Seussical. De musical is zéker herkenbaar voor alle trouwe bezoekers en oudleden. Voor anderen is dit hét ideale moment om kennis te maken met de Hanswijckers.

Broedplaats van talent
De Hanswijckers, opgericht in 1969 als een operettevereniging voor jongeren uit Egmond aan den Hoef, is de afgelopen jaren een regionale broedplaats voor talenten tussen de twaalf en achttien jaar. De jonge spelers, afkomstig van Schagen tot Heemskerk, krijgen een optimale begeleiding van artistiek leider Sophie van Hecke en productieleider Remy de Graaf. Van Hecke werkt als musicalactrice, choreograaf en regisseur. Daarnaast geeft ze les aan de Frank Sanders Akademie. De Graaf studeerde af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten en werkt als productieleider voor diverse theatergezelschappen. Vele leden van De Hanswijckers vonden hun weg naar gerenommeerde vakopleidingen zoals de Frank Sanders Akademie voor Musical Theater, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en De Academie voor Theater en Dans. Komend jaar is musicalspeler Twan Bosschaart te zien in De Hospita. Richannel Wesker schittert in Saturday Night Fever.

Plezier staat voorop
Maar doorstromen in de musicalwereld is niet het ultieme doel. De vereniging vindt het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt om te proberen, te ontdekken en te ontwikkelen. “Plezier staat bij ons voorop, waaruit kwaliteit snel volgt”, aldus Van Hecke. Overigens is deze mooie productie ook mogelijk dankzij de tomeloze inzet van alle ouders en vrijwilligers. De spelers dragen in totaal driehonderd kostuums. Een veelzijdige show is gegarandeerd.

Ander theater en zoektocht naar nieuwe spelers
Musicaltheatervereniging De Hanswijckers repeteert op donderdagavond in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Dat verandert niet. Maar helaas is dit jaar het vertrouwde toneel van Theater De Beun in Heiloo niet beschikbaar vanwege haar faillissement. Maar voor deze voorstelling vond De Hanswijckers een nieuw thuis in Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar. Deze fijne en inspirerende locatie, mogelijk gemaakt door Anderson Farah en zijn team, is een perfecte setting voor deze bijzondere voorstelling. De Hanswijckers zoekt overigens naar nieuw talent, vooral jongens met een goede zangstem. Aanmelden voor het nieuwe seizoen is weer mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.hanswijckers.nl.

Reserveren
Mis deze unieke gelegenheid niet om de magie van musicals te ervaren met De Hanswijckers.  Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt de voorstelling op vrijdagavond 31 mei om 20.00 uur. Zaterdag 1 juni wordt het stuk twee keer gespeeld: om 14.30 en 20.00 uur. Theater A.F. Vrij Zijn is gevestigd aan Madame Curiestraat 2A in Alkmaar. Kaarten kosten 15,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie, zie www.hanswijckers.nl. Reserveren kan uitsluitend online www.vrijzijntheater.nl/agenda-tickets.

error: Content is protected !!