Alkmaar · 10 februari 2024

Nederlands Toerisme Leiderschap ontmoet Hart van Noord-Holland in Alkmaar

Nederlands Toerisme Leiderschap ontmoet Hart van Noord-Holland in Alkmaar

ALKMAAR – Afgelopen donderdag 8 februari, brachten Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), en zijn collega Anouk van Eekelen een bezoek aan het Hart van Noord-Holland (HvNH) kantoor in Alkmaar.

Het doel van dit bezoek was om te luisteren naar de behoeften en kansen voor samenwerking in 2024 op het gebied van bestemmingsmanagement met speciale aandacht voor de voortgang van Perspectief 2030, de duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland.

Toeristische aftrap 2024
Het bezoek komt op een logisch moment: op 11 maart a.s. vindt de Toeristische Aftrap van de regio plaats waar meer dan 100 toeristische ondernemers uit de gemeenten Alkmaar, Bergen en Castricum samenkomen. Dit door HvNH georganiseerde evenement biedt een platform om de samenwerking in de regio te bespreken en gezamenlijke ambities en kansen te definiëren. “Wij geloven in leren van elkaar, met als doel dat zowel bewoners, bezoekers als bedrijven profiteren van toerisme,” aldus Jos Vranken die zelf als spreker aanwezig is op het evenement.

Duurzame ontwikkeling
Het NBTC wordt landelijk hoog gewaardeerd als partner, onder andere vanwege hun toewijding aan het delen van kennis en data, wat ook HvNH waardevolle inzichten oplevert. De landelijke visie Perspectief 2030 streeft naar duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland, waarbij het gezamenlijke belang van bewoners, bezoekers en bedrijven voorop staat. “Dit is een missie die wij als organisatie omarmen en waarin wij nauw samenwerken met het NBTC,” voegt Ger Welbers, directeur HvNH, toe. In dat kader is ook gesproken over de kansrijke transities die het NBTC heeft vastgesteld in de gehele sector, waarover meer zal worden verteld tijdens de Toeristische Aftrap.

De eerstvolgende editie van de Toeristische Aftrap vindt plaats op:

  • Datum: Maandag 11 maart
  • Tijd: 13:45-17:15 uur
  • Locatie: TAQA Theater de Vest

Voor meer informatie omtrent de activiteiten en events van Hart van Noord-Holland kan men zich aanmelden voor de zakelijke nieuwsbrief van HvNH.

error: Content is protected !!