Alkmaar · 22 juli 2024

Nieuwe aanpak vocht- en schimmelproblemen door Kennemer Wonen

Nieuwe aanpak vocht- en schimmelproblemen door Kennemer Wonen

In sommige woningen kunnen bewoners hinder ondervinden van vocht en schimmel. Dat kan schadelijk zijn voor zowel de gezondheid als voor de staat van de woning. De oorzaak is soms lastig te achterhalen, waardoor de aanpak per situatie verschilt. Daarom heeft Kennemer Wonen de werkwijze rondom de aanpak van vocht- en schimmelproblemen aangepast en onderneemt actief stappen om deze problemen op te lossen.

Bij elke melding onderzoek
Voortaan wordt, samen met vocht- en schimmelexpert Dovam, bij elke melding het probleem onderzocht. Zo kunnen we snel de oorzaak achterhalen en aan een oplossing werken.

Huurders met schimmelklachten in de woning kunnen eenvoudig via onze website een melding maken. Een expert van Dovam komt dan langs om de ventilatie, luchtvochtigheid en vochtpercentages te controleren en voert direct een behandeling uit om de schimmels te verwijderen. Ook krijgen bewoners tips om toekomstige vocht- en schimmelproblemen te voorkomen.

Preventieve maatregelen
Kennemer Wonen neemt ook preventieve maatregelen. Bij renovatie worden alle badkamers preventief behandeld met een schimmeldoder. Daarnaast wordt bij nieuwe badkamers standaard CO-gestuurde mechanische ventilatie geplaatst.

Als bewoner kunt u zelf veel doen om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Op de website www.kennemerwonen.nl/schimmel staan handige tips. Helpt dit niet? Neem dan contact met ons op via de website of met een van onze medewerkers.

error: Content is protected !!