Alkmaar · 20 oktober 2023

Noordwest ziekenhuisgroep is een robotchirurg rijker

Noordwest Ziekenhuisgroep krijgt op locatie Alkmaar een Da Vinci operatierobot. Robotchirurgie geeft ons de mogelijkheid om bij complexe operaties nog preciezer te opereren en meer operaties laparoscopisch (via een kijkoperatie) uit te voeren. Met deze medische innovatie zet Noordwest de volgende stap naar toekomstbestendige zorg. In eerste instantie wordt robotchirurgie bij Noordwest ingezet bij ingrepen vanuit oncologische chirurgie, urologie en oncologische gynaecologie. Het doel is om dat verder uit te breiden. In de komende maanden worden specialisten en operatieassistenten geschoold om te gaan werken met de operatierobot.

Toekomstige zorg
Noordwest werkt op verschillende gebieden aan de toekomst van de gezondheidszorg. Ons doel is om de zorg voor de inwoners van onze regio beschikbaar en toegankelijk te houden. Naast medische innovaties zoals de operatierobot, bouwt Noordwest momenteel aan twee nieuwe, state-of-the-art locaties in zowel Alkmaar als Den Helder. Bovendien zetten we ons in voor de digitalisering en verduurzaming van de zorg.


5-jarig bestaan Noordwest Oncologisch centrum
Ons oncologisch centrum bestaat dit jaar 5 jaar. Patiënten kunnen bij ons terecht voor de zorg rondom vrijwel alle vormen van kanker: van onderzoek en diagnose tot de behandeling en radiotherapie. Dat gebeurt volgens de laatste inzichten. De operatierobot is daarop een heel waardevolle aanvulling.

error: Content is protected !!