Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 25 mei 2024

Op 1 en 2 juni tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot een historisch spektakel

Op 1 en 2 juni 2024 tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot een historisch spektakel. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw. Deze bruisende periode, na het Ontzet, werd er veel handel gedreven, baanbrekende uitvindingen bedacht en vooral ook veel plezier gemaakt op straat! Dansen, drinken en kaas eten; in Kaeskoppenstad wordt het leven gevierd!

Terwijl je je eerste stappen in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?


Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno nu ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Programma Kaeskoppenstad 2024

1 juni

– 11.00 tot 11:45 uur: Bonte Stoet, via de Laat, Koorstraat, Langestraat en Mient.

– 11: 45 uur: Officiële opening op de Mient door de drie Burgemeesters; van Kaeskoppenstad, van Alkmaar en de kinderburgemeester.

– 12.00 tot 17.00 uur: Kaeskoppenstad

2 juni

– 12.00 tot 17.00: Kaeskoppenstad

error: Content is protected !!