Alkmaar · 19 december 2023

Parkeerverbod voor fietsen en scooters op het Hofplein een feit

Om de overlast te beperken van o.a (bezorg)fietsen en -scooters op het Hofplein, introduceert de gemeente Alkmaar vanaf vandaag een parkeerverbod op het hofplein. Dit vanwegen de de toenemende hinder van bezorg)fietsen en -scooters.

Fietsen en scooters mogen vanaf nu alleen nog maar geplaatst worden in de aanwezige speciale fietsparkeervakken en rekken. Negeer je dit, dan riskeren je een boete of zelfs verwijdering van je tweewieler. Het Hofplein, naast de Magdalenenstraat, een smalle winkelstraat naar het Waagplein, heeft de laatste tijd te kampen met een groeiend aantal geparkeerde scooters en fietsen, door de aanwezigheid van horecagelegenheden met bezorgdiensten.

De gemeente Alkmaar benadrukt dat de overlast de toegankelijkheid van de Magdalenenstraat blokkeert voor bezoekers, bewoners en ook hulpdiensten.

Het parkeerverbod wordt met borden aangegeven en blijft van kracht totdat het Hofplein wordt heringericht, waarvan de uitvoering niet eerder dan 2026 zal plaatsvinden. Dit initiatief is gericht op het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid op het Hofplein.

error: Content is protected !!