Alkmaar / Sport / Streekagenda · 15 mei 2024

Pinkstermaandag 20 mei spectaculaire draverijen in de Alkmaar ZEturf Arena met het Sprintkampioenschap van Nederland

Maandagmiddag 20 mei vindt er op de drafbaan hét pinksterevenement van Alkmaar plaats: acht draverijen, twee mini koersen, het Wilhelmus voor het snelste paard van Nederland, gastronomie, live-muziek na afloop, schminck en luchtkussen voor de kinderen!

Het is alweer de vierde koersmeeting van het jaar. De eerste drie koersdagen waren een groot succes. Volle velden, veel publiek, topsport, spektakel, entertainment en gastronomie.

Aanstaande Pinkstermaandag vindt het voorlopig hoogtepunt van het jaar plaats in de Alkmaar ZEturf Arena. In het Piet Bot Sprintkampioenschap van Nederland zullen de snelste paarden van Nederland strijden om veel prijzengeld, het Wilhelmus en eeuwige roem. Er zal zeker een gooi gedaan worden naar het baanrecord dat nu nog in handen is van het paard met de geweldige naam Fuggedaboutit. Absolute cracks als Kenzo W, Carloforte Font en Durk M Boko komen maandag aan de start!

IEDEREEN IS WELKOM TIJDENS DE PINKSTERRACES OP MAANDAG 20 MEI

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor iedereen: van ondernemers met hun relaties tot vriendengroepen en gezinnen met kinderen. Voor de kids is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Na afloop van de koersdag is er live-muziek in de hal onder de monumentale tribune met de bekende Alkmaarse zanger Jeffrey Lind. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats. ZEturf hosts geven nieuwe bezoekers alle uitleg over het wedden op de paarden.

De vorig jaar gerestylede hal met gezellige zitjes en de carousselbar onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaarse cateraar Food for the Mood! Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten.

Iedereen is pinkstermaandag 20 mei van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn negen draverijen en twee mini pony koersen. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig, er is een luchtkussen en na afloop van de laatste koers is er live muziek met Jeffrey Lind. Pop Up Store by Kelly is aanwezig met de leukste dameskleding. Entree is 7 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.

Voor meer informatie omtrent de koersen, verhuur van De Baan of sponsormogelijkheden, bezoek de website www.drafbaanalkmaar.nl. Voor het directe actuele nieuws volg ons op Facebook en Instagram //@alkmaarzeturfarena of //@Debaanalkmaar. U kunt de tickets aan de kassa kopen of vooraf online via https:/drafbaanalkmaarzeturfarena.eventgoose.com/

De promo film vindt u onder https://youtube.com/shorts/kdfvzuy8DqQ

error: Content is protected !!