Alkmaar · 28 september 2024

Poppodium Victorie in Alkmaar bestaat 15 jaar en brengt speciale concerten

Poppodium Victorie in Alkmaar bestaat 15 jaar en brengt speciale concerten

Wie jarig is, pakt uit. Victorie bestaat 15 jaar, en daar mag een uitroepteken achter. Het poppodium beleefde een metamorfose van even charmant als gedateerd pand in de krappe binnenstad tot moderne concertzaal in Overstad. Dat resulteerde in een recordaantal bezoekers in 2023 voor wat inmiddels een internationaal georiënteerde muzikale trekpleister mag heten. The story continues, maar Victorie staat graag even stil bij deze verjaardag. En wel met klinkende namen als K’s Choice, Triggerfinger, Peter Pan Speedrock, Daryll- Ann en Broederliefde.

We schrijven 2009 als Victorie het levenslicht ziet in het voormalige pand van Atlantis. Een pand waar palen in de zaal je het zicht tot het podium ontnemen, het zweet langs de muren druipt door het ontbreken van klimaatbeheersing en artiesten soms met de haren in de lampen verstrikt raken omdat het plafond veel te laag is. Toch weet Victorie hier een bruisend poppodium van te maken met nationale- en internationale namen als Chef’Special, Sepultura, De Jeugd van Tegenwoordig  en Kensington en met vele uitverkochte feesten van onder meer Barcode, Gramdioos en het Winterpeen Festival.

“Best venue in Holland!”

De logische stap vooruit is een nieuw onderkomen. Nogal een expeditie, maar in 2017 opent een volwaardige concertzaal zijn deuren. Even buiten het centrum, ruim, professioneel, makkelijk bereikbaar, voorzien van airco en met voldoende parkeerruimte. Ook tourbussen van artiesten hoeven zich niet meer in onmogelijke bochten te wringen. Victorie is zowaar 21e-eeuwproof. De Grolsch Zaal en de Kleine Zaal worden oases voor concerten en dansfeesten. Het dakterras is ’s zomers het idyllische decor voor evenementen onder de blote hemel, met uitzicht op de Alkmaarse skyline. Talent vindt er een podium en wereldwijd bekende acts blijven komen. Eagles Of Death Metal, Cory Henry en Sheila E; de lijst is lang en divers. Binnenlandse hoogvliegers zoals Goldband en DI-RECT zetten net zo gretig de routeplanner op Pettemerstraat 5. Bluesrocker Seasick Steve noemt het nieuwe Victorie: “Best venue in Holland!”. Veel hoogtepunten volgen, met een recordaantal van 106.000 bezoekers in het afgelopen boekjaar als nieuw hoofdstuk in het succesverhaal – met name mogelijk gemaakt door de niet aflatende toestroom van enthousiaste muziekliefhebbers.

Concertserie en winacties: K’s Choice, Triggerfinger, Daryll- Ann, Victorie Sunday Sessions XXL met o.a. Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis, Peter Pan Speedrock en Broederliefde

Victorie viert deze verjaardag samen met haar publiek. Voor de concertserie ‘Victorie 15 jaar!’ verschijnen er wederom mooie namen op de posters. De Belgische band K’s Choice brak door met ‘Not An Addict’ en pakte met ‘Everything For Free’ eveneens een wereldhit. Hun landgenoten van Triggerfinger en de Eindhovense podiumstoomwals Peter Pan Speedrock zijn verplichte kost voor de fans van het stevigere werk. En dan zijn er nog de Rotterdamse hiphopcrew Broederliefde en de Nederlandse indiehelden Daryll- Ann. Via de digitale kanalen en de nieuwsbrief worden in de komende periode meer jubileumshows aangekondigd, gekoppeld aan de nodige winacties.

error: Content is protected !!