Alkmaar · 9 februari 2024

Reminder: Rioleringswerkzaamheden Drechterwaard

Reminder: Rioleringswerkzaamheden Drechterwaard

Van maandag 12 februari tot en met vrijdag 3 mei wordt de riolering in de Drechterwaard vervangen. Het gaat om het stuk tussen de inrit van de Bannewaard en de Broekerwaard. De werkzaamheden vinden in fases plaats. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Drechterwaard. De vervanging van de riolering wordt in opdracht van Stadswerk072 uitgevoerd door aannemer J. Koper.

Werkzaamheden en planning

Voor het aanleggen van de nieuwe riolering is het nodig om een deel van de Drechterwaard tijdelijk af te sluiten. Om de woningen altijd bereikbaar te houden, gebeurt dit in twee fases. De inritten van de Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard blijven altijd open.

  • Fase 1: maandag 12 februari wordt de Drechterwaard tussen de inrit van de Bregwaard en de Broekerwaard afgesloten. Het is nog niet duidelijk wanneer de overgang tussen fase 1 en 2 zal zijn.
  • Fase 2: in deze fase wordt de Drechterwaard tussen de inrit van de Bannewaard en de Bregwaard afgesloten. Deze fase duurt tot en met vrijdag 3 mei.

Van maandag 12 februari tot en met vrijdag 3 mei is geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de inrit van de Bannewaard en de Broekerwaard.

Omleidingsroute

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Noorderkade, Muiderwaard en Tochtwaard. Dit staat ook aangegeven met verkeersborden op locatie. Fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de Rekerdijk. Ook het busverkeer volgt een omleiding via een andere route. Informatie daarover wordt gedeeld door Connexxion. Op Melvin kun je de exacte omleidingsroutes vinden

error: Content is protected !!