Alkmaar / Sport · 16 oktober 2023

Schaats je fit op ijsbaan De Meent vanaf vrijdag 27 oktober

Vrijdag 27 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren. Vanaf 09.00 uur kan er weer volop geschaatst worden De Meent. Speciaal voor families staat tussen 13.00 uur en 16.00 uur het Alkmaarse IJsplein op de 400-meterbaan. De ijsbaan is geopend tot en met zondag 31 maart.

De ijsbaan opent de deuren dit seizoen met als thema Schaats je fit. “Nederland kent relatief veel buitensporters. Dat snap ik wel,” vertelt Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatie manager voor ijsbaan De Meent. “Ook op onze Alkmaarse ijsbaan kan je 7 dagen per week trainen in de buitenlucht. Op je eigen tempo, op een moment dat het jou uitkomt. En wil je een keertje samen schaatsen, dan staan er dit seizoen op de vrijdagavond 19 buffelavonden op het programma.” Buffelen is schaatsen, schaatsen en doorschaatsen. Elke keer word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Roy Lennings: “Daarnaast gaan we dit seizoen ook intervallen schaatsen. Als buitensporter wil ik dat graag een keer proberen.”

Openingsmiddag: Alkmaars IJsplein

Speciaal voor gezinnen staat op vrijdagmiddag 27 oktober het Alkmaarse IJsplein op de agenda. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt de 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. Roy Lennings vertelt: “Door Alkmaar Sport wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Bezoekers mogen hun eigen sleetje meenemen.“ Tijdens het familieschaatsen in de middag is het niet mogelijk om rondjes te schaatsen of te trainen.
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je deze middag schaatsen en ook meedoen met het sportspektakel van Alkmaar Sport in de sporthal? Reserveer dan je ticket via alkmaaractief.nl. Voor € 5,00 kun jij deze dag deelnemen aan de sportinstuif, lekker schaatsen én is de schaatshuur gratis.

Duurzamer optie

De ijsmeesters van Alkmaar Sport zijn er klaar voor, de eerste laag ijs ligt inmiddels op de baan. Dit jaar kiest De Meent voor een duurzame oplossing en verplaatst zij het seizoen twee weken naar achteren. Roy Lennings: “De afgelopen jaren is gebleken dat de nachten in oktober warm en onrustig waren. Dit hebben we de afgelopen weken ook kunnen zien met de warme wind. In maart liggen de temperaturen lager. Tel daarbij op dat schaatsers met het verzoek kwamen de baan in maart de hele maand open te houden. Het ligt voor de hand deze duurzame optie duurzame optie een seizoen te proberen. Zowel de start van het seizoen als het einde zijn 2 weken verplaatst. Hierdoor kennen we nog steeds een seizoen van 22 weken.”

Meer informatie

Tickets voor De Meent zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website. Voor sportschaatsers die de rij bij de kassa willen vermijden is de kassa inmiddels geopend voor abonnementen. Online kunnen ook abonnementen zoals het sportpaspoort of de rittenkaart worden verlengd. Meer informatie over openingstijden, tarieven en tickets is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.

Foto: Schaats je fit tijdens de buffelavonden op De Meent (foto: Robert van der Eng fotografie)

error: Content is protected !!