Alkmaar · 28 augustus 2024

Spellenbeurs MoxCon viert 5-jarig jubileum in Grote Kerk Alkmaar

Spellenbeurs MoxCon viert 5-jarig jubileum in Grote Kerk Alkmaar

De vijfde jubileumeditie van spellenbeurs MoxCon vindt plaats in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar op zondag 15 september. Waan je in de magische wereld van bordspellen, Pokémon, Magic the Gathering, stripboeken en nog veel meer! Het ruime aanbod en de prachtige locatie maken het een echt dagje uit voor het hele gezin.


Vijfde editie: een mijlpaal

Organisatoren en vrienden Mark Massarotto en Michel de Haas kunnen hun geluk niet op: “Dat we dit jaar de vijfde editie organiseren, is ongelofelijk! Dit hadden we nooit gedacht. Wat begon als een persoonlijke liefhebberij is uitgegroeid tot de grootste spellenbeurs van Noord-Holland. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen we er blij mee maken. Deze vijfde editie is echt een mijlpaal voor ons.”

Veel animo in de regio

Bij iedere editie stijgt het aantal bezoekers. Vorig jaar ontvingen de heren meer dan 1200 enthousiastelingen en ze verwachten er dit jaar nog meer. Waar dat enthousiasme vandaan komt? Michel glimlacht bescheiden: “De combinatie tussen het diverse aanbod, de goede sfeer en de prachtige locatie maken het werkelijk een uniek evenement. Dat waarderen spellenfanaten, denk ik.”

Spelplezier voor jong en oud
Dit jaar biedt MoxCon opnieuw een dag vol verwondering en diversiteit. Met een recordaantal van 38 standhouders is het aanbod reuze! Van simpele spelletjes voor de allerkleinsten tot complexe strategische bordspellen voor de ervaren speler. “We bieden zoveel mogelijk spellen aan. Van de bekende kaskrakers als ticket to ride, tot spellen van nieuwe uitgevers zoals ‘de spelletjes vrienden’. Zo heeft iedereen de kans verliefd te worden op een spel!”, licht Mark toe.

Nieuwe gezichten en toernooien
Tijdens deze jubileumeditie maakt Friendly Giant Gaming zijn opwachting, gespecialiseerd in 3D-prints en paint workshops. Amsterdam Board Game Design heeft daarnaast primeurs, met nog niet uitgegeven spellen die wel al te koop zijn op de beurs. En natuurlijk keert het populaire Magic: the Gathering-toernooi terug. Als kers op de taart is Dungeons & Dragons prominenter aanwezig met gespecialiseerde verkopers in RPG-artikelen, zoals artwork en dobbelstenen

​Pokémon- of stripboekliefhebber?Fan van Pokémon? Dit jaar is Monkeloid wederom van de partij, met alles op het gebied van de Pokémon trading card game. Dit is je kans om hem het hemd van het lijf te vragen. Toch meer van de stripboeken? Struin door het brede assortiment van Zodiac Collectibles en vind je favoriete exemplaar.

Tickets & informatie
MoxCon ’24 is op zondag 15 september 2024 in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar, van 10:00 tot 17:00 uur.

Deurtickets: €6,50,- p.p.

Online vroegboektickets: €4,50,- p.p.

Online gezinstickets: €15,50,-

Meer informatie, aanmelden voor toernooien en tickets met korting via www.moxcon.nl. Blijf op de hoogte en volg MoxCon op de socials: www.facebook.com/moxcon en www.instagram.com/mox_con

error: Content is protected !!