Alkmaar · 4 april 2024

Start jaarlijkse collecteweek Hartstichting

Start jaarlijkse collecteweek Hartstichting

Iedere dag worden in Nederland 188 mensen getroffen door een hartinfarct en elke dag sterven 13 mensen hieraan. Daarom gaan van 7 tot en met 13 april ruim 20.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen voor de Hartstichting. Met het geld kan de Hartstichting baanbrekend onderzoek financieren om hartinfarcten en risico’s daarop sneller te herkennen en beter te voorkomen.

Naast doneren in de collectebus bij de collectant aan de deur is het ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl. Ook kan iedereen veilig vanuit huis een online collecte starten met de mobiele telefoon en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. Op een persoonlijke pagina is te zien hoeveel er al is ingezameld.

Alternatief kleingeld
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op het legitimatiebewijs van de collectant te scannen.

Hartstichting 60 jaar
De opbrengst van de collecte gaat dit jaar naar het behandelen en voorkomen van een hartinfarct en ook naar het beter herstellen na een hartinfarct. Vanwege het 60-jarig bestaan van de Hartstichting, wordt elk kwartaal aan een belangrijke hart- of vaatziekte extra aandacht besteed. Dit tweede kwartaal staat in het teken van het hartinfarct.

“Al zestig jaar doet de Hartstichting onderzoek naar betere behandeling van hartinfarcten en dat blijven we doen. Daarnaast gaan we veel meer aandacht besteden aan het voorkomen dat mensen een beroep op de zorg moeten doen”, vertelt Hans Snijder, directeur van de Hartstichting.

Dit doet de Hartstichting op het gebied van hartinfarcten:

  • Onderzoek gericht op het eerder herkennen van een (risico op een) hartinfarct, zodat de patiënt eerder de juiste behandeling kan krijgen
  • Onderzoek naar het behandelen van slagaderverkalking: de belangrijkste oorzaak van het hartinfarct. Zo wil de Hartstichting zoveel mogelijk hartinfarcten voorkomen
  • Onderzoek naar manieren om een gezonde leefstijl vol te houden met als doel het voorkomen van slagaderverkalking en hartinfarcten.
error: Content is protected !!